Za mlade talente i uspešne studente novčane nagrade od preko 6 miliona

Za mlade talente i uspešne studente novčane nagrade od preko 6 miliona
Podeli:

Na dan Svetog Save najboljim i najtalentovanijim učenicima iz Leskovca biće uručene novčane nagrade ukupne vrednosti 6 miliona 140 hiljada dinara, odlučili su danas gradski većnici.

Inače, Leskoavc je u ovoj godini izdvojio ukupno 15 miliona dinara za podršku mladim talentima

Nagrade će na Svetosavskim svečanostima dobiti dvoa učesnika repubičkih takmičenja, sedam mladih sportista, dvadesetoro mladih za dostignuća u oblasti kulture, 105 studenata sa prosenom ocenom većom od 9, 60 studenata sa prosečnom ocenom od 9,5 do 9,9 i sedmoro studenata čija je prosečna ocena čista desetka.

Za učenike koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima izdvojeno je 30.000, za izuzetne mlade sportiste 150.000, a one koji su postigli rezultate u oblasti kulture i umetnosti 430.000 dinara.

Za uspešne studente izdvojeno je čak 5.530.000 dinara, po 150, 100 i 250 hiljada, zavisno od njihove prosečne ocene.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. 80% ovih mladih školovanih ljudi iz našeg Grada a ne Meskovca odlazi u potrazi za parčetom hleba,a od ovih 20% još polovina.To je žalosna istina ,vreme u kojem živimo ne mogu svi kao ovaj veliki dr nauka šerif od Veternice da budu glumci i da vladaju na takav način.Neka me neko demantuje ako nisam u pravu .Žao mi je što otima sve iz mog i Vašeg Grada sa njegovima koji ne misle kao on ali se plaše jako puno jer ..znate i sami.

 2. A za mene sa masterom i prosecnom ocenom 9,4 i to posteno zaradjenom na drzavnom faksu nema.Nisam podoban sta cu.Ma polako doci ce urucenje pa da vidmo cija to deca dobijaju.To su oni geniji i talenti koje guraju mame i tate kroz skolu a na faksu ne daju ni dva kolokvijuma vecina njih.

  • Ostavite redakciji neki kontakt da vas kontaktira neko iz Kancelarije za mlade

   • na osnovnim studijama prosek 8.45 na specijalizaciji za menadzment prosek 10.00 da bi mi u aleru rekli donesi preporuku i papire za nadoknadu neku od 20tak hiljada.Odnesem preporuku sa faxa i sve papire da bi me ispalili kako nemam prava i cemu prosek cemu fax?

  • Ako tako misliš ko što govoriš onda si stvarno mufljuz. Svako ko je imao prosek preko 9 dobio je od 30 do 40000din.Svako ko je doneo nagradu sa republičkog takmičenja takođe je bio nagrađen. Sve to se dešava od kad je došao ovaj kako ga ti zoveš šerif, pre toga nikada NIŠTA nisam dobio iako sam svake godine donosio bar po jednu medalju sa republičkog takmičenja.

  • i ja sam bio do kancelarije za mlade, sa potrebnom dokumentacijom, ali receno mi je da sada nece biti podele novca. Inace imam zavrsen drzavni fakultet, prosek 9.7. I mene bas interesuje ko ce sve dobiti novac, sramota je da dele studente i djake po politickoj osnovi.

   • @Student >> Pozdrav za kolegu sa istim prosekom..doci ce valjda nekad i nase vreme..
    Dzaba smo cepali gace sto kazu neki kada se ovde frljaju sa diplomama od 2500 evra iz Cacka,Trstenika…a pojedini vec rade kao nastavnici u osnovnim skolama…paradoks!!!

   • Bubalice i poslušnici 21. januara 2017., 3:01 pm

    Ma je li, sramota? A nije sramota što se studenti još na početku srednje škole umesto da stiču neophodne veštine i znanja ushićuju politikom i političarima pa posle od njih očekuju posao. Da li ti, kako sam kažeš „sa državnim fakultetom“ možeš da radiš jedino u opštini? Ako si ti istinski briljantna osoba onda je to tragedija ne samo za tebe već za sve nas. S druge strane „briljantini“ ne šene za posao kod gradonačelnika. Biće ipak da je u pitanju ispodprosečna osoba sa visokim prosekom na fakultetu.

 3. Ponosni građanin 20. januara 2017., 5:39 pm

  Ovo je nešto što dokazuje da naše lokalno rukovodstvo, realno sagledavajući sadašnjost, na pravi način razmišlja o budućnosti!

 4. E pa rodjace, pretera ga. Pa da li ti novac za te nagrade dajes iz svog dzepa pa se slikas sa nagradjenima. Ovo je zaista vec degutantno. Imas li bre nekog normalnog savetnioka da ti kaze: „Ej,bre, ne preteruj“. Naravno, pametan svet se gnusa svega ovoga ali budale, koje ti gajis, se loze na ovakvo slikanje i sigurno pomisljaju: „Vidi bre kol’ke pare dade da nagradi uspesne ucenike i studente“.

  • Komendija Del Ryality 21. januara 2017., 12:08 am

   @Milanka, ja takođe gradonačelniku pre neki dan lepo napisah da su mi trenutni savetnici najveći neprijatelji, i najdobronamernije ga posavetovah da ih pod hitno zameni. Ne znam o kojim se ljudima radi, ali ovakvi javni ispadi su nezapamćena blamaža.

 5. Ko kontrolise da li doticni studenti nagrade dobijaju i u oktobru za iste uspehe?

 6. Najveca nagrade za ove a i ostale pametne ljude bi bila da budu cenjeni na osnovu onoga sto jesu a ne na osnovu toga koliko su spremni da saviju kicmu pred politicarima. Ali bojim se da u ovoj zemlji takvu nagradu nece dobiti, zato ce vecina njih i da ode odavde a ova zemlja ce jos dugo nastaviti da bude svinjski brlog pun smrada i prljavstine. Ambijent u kome se nasi vlastodrsci, od lokalnih do republickih, najbolhe osecaju. U onoj drugoj, normalnoj, drzavi bi bili u zatvoru ili na rubu drustva.

Comments are closed.