Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković optužio je danas direktora „Gradske toplane“

Za probleme sa grejanjem kriv direktor Toplane i računi?

Za probleme sa grejanjem kriv direktor Toplane i računi?
Podeli:

NIŠ – Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković optužio je danas direktora „Gradske toplane“ Slobodana Maksimovića da je glavni krivac za pobunu Nišlija protiv „Gradske toplane“.

Slavković je po završetku sednice Gradskog veća rekao da je čitav problem sa grejanjem nastao zbog nesnalaženja menadžmenta u komunikaciji sa građanima.

„Sve ovo je proizašlo iz personalnih problema, iz nastupa direktora u medijima i njegovog odnosa sa korisnicima usluga. Sa korisnicima usluga ne može da se priča arogantno, ne može da se priča nadmeno, ne može da se kaže ultimativno „da to ne može““, istakao je Slavković.

On je rekao da će Srpska napredna stranka koja je preuzela odgovornost za rad „Gradske toplane“ ozbiljno razgovarati o tom „ozbiljno poremećenom odnosu između menadžmenta toplane i korisnika daljinskog grejanja“.

„Cena grejanja ovoga puta nije problem. Nastanku problema su doprineli i računi koji su bili netačni i koje niko ne može da objasni“, istakao je Slavković i najavio da će rukovodstvo grada do septembra pripremiti izmenu propisa i omogućiti korisnicima daljinskog grejanja isključenje sa mreže uz plaćanje minimalnih troškova.

Direktor JKP „Gradska toplana“ Slobodan Maksimović demantovao je optužbe zamenika gradonačelnika.

„Moji nastupi u medijima i prema korisnicima su korektni, a vrstu računa odobrilo je gradsko rukovodstvo i lično zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Što se tiče izjava o ceni, to je njegovo lično mišljenje“, rekao je Maksimović.

Povodom problema sa grejanjem oglasio se i gradski većnik Miloš Banđur, resurno zadužen za komunalnu oblast. On je najavio da će grad subvencionisati račune za grejanje socijalno ugroženim građanima i omogućiti da se u objektima koji visoku specifičnu potrošnju toplotne energije, troškovi grejanja obračunavaju po kvadratu.

(Kraj)Mia


Podeli: