ŽALOSNO Selo Bublicu progutali požari

ŽALOSNO Selo Bublicu progutali požari
Podeli:

Tri požara u poslednjih nedelju dana progutala su oko 15 kuća i skoro isto toliko pomoćnih objekata u retko naseljnom selu Bublica, koje teritoraijalno pripada opštini Prokuplje.

Čitaoci Jugmedie, koji nam šalju fotografije i tvrde da je zauvek nestao stari izgleb nekada čarobnog i bajkovitog sela Biblica, ne samo zbog najnovijih, već i zbog ranijih sličnih velikih 5 do 6 požara u poslednje tri godine.

Ovoga puta stihiju su, sve do juče ujutru, savladavali vatrogasci iz Prokuplja i Žitorađe, koji su na teren dolazili sa zakašnjenjem od sat vremena i kojima je posoa bio otežan jer, zvuči neverovatno, u Bublici nije bilo vode iako su je sami meštani pre nekoliko decenija dovelu u selo čak sa Radan planine.

U Bublici živi stotinak ljudi, uglavnom starijih, ali oni što su otišli iz sela u potrazi za boljim životom, su dolazili tokom leta i vikendom i odražavli svoje kuće.

Naši čitaoci tvrde da je požare neko podmentnuo. Policija se povodom tih glasina još nije oglasila.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. i ptice znaju da je PODMETNUTO-TI isti PIROMANI I PLJACKASI spartaju selo autima bez tablica-policija zna sve -ali ima preca posla-sve sto je ostalo bice odneto za 15 dana na otpad

Comments are closed.