Zamrznut štrajk u niškom „Srbija Turistu“

Zamrznut štrajk u niškom „Srbija Turistu“
Podeli:

NIŠ – Štrajk u preduzeću „Srbija Turist“ AD posle sastanka sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem zamrznut je do daljeg jer su 246 radnika pristali da prihvate pomoć lokalne samouprave u nabavci energenata i u daljim pregovrima sa nadležnim iz Ministarstva ekononije i rada i socijalne politike.

Grad će obezbediti mazut uoči predstojećih novogodišnjih praznika da bi mogli da organizuju doček u hotelima „Ozren“ u Niškoj banji i „Ambasador“ u centru Niša čiji su kapaciteti već prodati. Takođe, posredovaće da se što pre razreši agonija preduzeća u kojoj je upalo pre šest godina kada je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor sa većinskim vlasnikom Srbom Ilićem.
Zlatko Nečevski, sindikalni funkcioner ispred ASNS kaže da radnici neće odustati da se bore za spas preduzeća jer nemaju drugu alternativu.
– Kapaciteti za novogodišnje praznike kada je smeštaj i organizacija dočeka u pitanju popunjeni su do poslednjeg mesta. Dakle, mi imamo šanse da opstanemo i pored toga što smo šest godina deo nekog „eksperimenta“ u koji smo ne našom krivicom upali, kaže sindikalista koji očekuje da će se konačno razrešiti spor koji je dospeo do međunarodne arbitraže jer bivši većinski vlansik Srba Ilić ne odustaje od vlasništva nad preduzećem koje je pre privatizacije upošljavalo 360 radnika.


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Bolje da maja 2011. nije agencija ulagala zalbu na presudu arbitraze i ne bi doslo do ovakve agonije preduzeca,vec da se tad vratio Srba Ilic. Ovde je nekome u interesu da sto vise odugovlaci i dovede preduzece u stecaj, da se dugovanja , posebno po podnetim tuzbama za razliku zarade do minimalne i za topli obrok, sto vise gomilaju,sporovi se odugovlace sto vise mogu,ulazu se zalbe na presude donete u korist zaposlenih, kamata se gomila, a sve to po necijem nalogu,verovatno iz Beograda kojeg se neko u Nisu pridrzava, jer mu je u interesu da sto duze prima zaradu privremenog… Opširnije »
wpDiscuz