Zapaljene gume izazvale požar kod „Idee“

Zapaljene gume izazvale požar kod „Idee“
Podeli:

LESKOVAC – U Njegoševoj ulici u Leskovcu, preko puta „Idee“, a pored niza veleprodajnih objekata, danas je plamteo požar koji je pretio da zahvati i te objekte. Požar je buknuo na zapuštenoj i urasloj parceli od dvadesetak ari i približio se jednoj od zgrada, a gust dim obavijao je ceo kraj.

Da vatrogasci nisu stigli na vreme, ko zna kakve bi razmere poprimio požar.

U vatrogasnoj službi agenciji „juGmedia“ je rečeno da su požar izazvale zapaljene gume na toj parceli, a prodavci iz obližnjih veletrgovina su rekli da je reč o skoro svakodnevnoj pojav Paljenje guma i plastičnih kablova iz kojih se izvlače žice za prodaju, ne odvija se samo na toj lokaciji, već i u naselju Slavka Zlatanovića i na deponiji usred naselja Podvorce.

Uglavnom se radi vikendom kada komunlane službe, Ekološka inspekcija i Komunalna policija odmaraju, pa se stanovnici, bukvalno, guše u dimu.

„Naša je obaveza da takve slučajeve prijavimo Komunalnoj i Ekološkoj inspkekciji, ali je problem što ne možemo da ih uhvatimo na delu“, kazao je načelnik Komunalne policije Dušan Đorđević.

U Komunalnoj inspekciji su rekli da nisu nadležni za takve slučajeve, a isti odgovor dali su i službenici iz Ekološke inspekcije. „Naš je posao je da one koji nemaju registrovane otpade i pale kablove i druge materijale na neregsitrovanim mestima prijavimo Tržišnoj inspekciji i mi to radimo“, rečeno je u Ekološkoj inspeksciji.

Prebacivanjem odgovornosti sa jedne na drugu gradsku i državnu instituciju najviše gube građani koji, zapravo, nemaju kome da se obrate za zaštitu.

Takovo stanje u Leksovcu, gde se nalazi na na desetine divljih otpada, traje godinama.

Leksovački vatroagsci su danas ugasili tri slična požara, a prekjuče 15.

(Kraj)


Podeli: