Zatvorenici u Nišu prave autodelove

Zatvorenici u Nišu prave autodelove
Podeli:

U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu otpočela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osudjenici dnevno izradjuju 30.000 tih delova“, izjavio je upravnik Zavoda Aleksandar Grbović.

Prema njegovim rečima dnevna proizvodnja biće uskoro povećana na 90.000 komada.

U toku je nabavka novih mašina za taj pogon i njihov broj će sa sadašnjih sedam biti povećan na 22. Već sada se u tom pogonu radi u četiri smene, a tako će biti i kad stignu nove mašine„, rekao je Grbović.

Kako je istakao Grbović osudjenici izradjuju elektrodelove za stranu kompaniju koja posluje u Nišu i koja izvozi svoju kompletnu proizvodnju.

U toku je i nabavka mašina za novu zatvorsku štampariju, koja će biti otvorena u istom objektu u kome je minule jeseni počeo da radi novi tekstilni pogon

U tom pogonu su prošle godine izradjeni proizvodi vredni 45 miliona dinara. Reč je o tekstilnim proizvodima koji su neophodni za opremanje zatvora u Srbiji, kao i o uniformama za radnike obezbedjenja u sudovima„, kazao je Grbović.

On je istakao da osudjenici, pored tekstilnih proizvoda i elektrodelova, u zatvorskim radionicama izradjuju na desetine različitih proizvoda, poput metalnih ograda, nameštaja, klupa, suvenira, šahovskih tabli i košnica.

Zavod je prošle godine ostvario prihod od 80 miliona dinara, ne računajući prinose ostvarene u oblasti poljoprivredne i stočarske proizvodnje„, rekao je Grbović.

Kazneno-popravni zavod u Nišu ima  oko 1.400 osudjenika, a prema Grbovićevim rečima, radno je angažovano njih oko 1.000.

Biljana Ljubisavljević


Podeli:
 1. lepo je to što rade a bilo bi dobro da se bave i pošumljavanjem jer nam broj listopadnih šuma opada zbog nekontrolisane seče. neka uzgajaju sadnice i da pošumljavaju
  0  0
 2. Koga bre ovaj laže. Iz budžeta je 80 miliona uzeo. Vršlja taj kako stugne. Uskoro ćemo saznati razmere njegovog „uspeha“ kad ostane bez političkih patrona.
  0  0
 3. Lepo, lepo nego ima vidi Jura da im se vise isplati da im zatvorenici prave delove za jos bedniju crkavicu nego radnici u fabrici pa kad ugase pogon ima da ih primite vi gosn upravnice i da im date posao a i zatvorske uniforme zavisno za koje delo ko dodje u zatvor
  0  0

Comments are closed.