Zatvorenici u Nišu prave autodelove

Zatvorenici u Nišu prave autodelove
Podeli:

U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu otpočela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osudjenici dnevno izradjuju 30.000 tih delova“, izjavio je upravnik Zavoda Aleksandar Grbović.

Prema njegovim rečima dnevna proizvodnja biće uskoro povećana na 90.000 komada.

U toku je nabavka novih mašina za taj pogon i njihov broj će sa sadašnjih sedam biti povećan na 22. Već sada se u tom pogonu radi u četiri smene, a tako će biti i kad stignu nove mašine„, rekao je Grbović.

Kako je istakao Grbović osudjenici izradjuju elektrodelove za stranu kompaniju koja posluje u Nišu i koja izvozi svoju kompletnu proizvodnju.

U toku je i nabavka mašina za novu zatvorsku štampariju, koja će biti otvorena u istom objektu u kome je minule jeseni počeo da radi novi tekstilni pogon

U tom pogonu su prošle godine izradjeni proizvodi vredni 45 miliona dinara. Reč je o tekstilnim proizvodima koji su neophodni za opremanje zatvora u Srbiji, kao i o uniformama za radnike obezbedjenja u sudovima„, kazao je Grbović.

On je istakao da osudjenici, pored tekstilnih proizvoda i elektrodelova, u zatvorskim radionicama izradjuju na desetine različitih proizvoda, poput metalnih ograda, nameštaja, klupa, suvenira, šahovskih tabli i košnica.

Zavod je prošle godine ostvario prihod od 80 miliona dinara, ne računajući prinose ostvarene u oblasti poljoprivredne i stočarske proizvodnje„, rekao je Grbović.

Kazneno-popravni zavod u Nišu ima  oko 1.400 osudjenika, a prema Grbovićevim rečima, radno je angažovano njih oko 1.000.

Biljana Ljubisavljević


Podeli:
  1. lepo je to što rade a bilo bi dobro da se bave i pošumljavanjem jer nam broj listopadnih šuma opada zbog nekontrolisane seče. neka uzgajaju sadnice i da pošumljavaju

  2. Koga bre ovaj laže. Iz budžeta je 80 miliona uzeo. Vršlja taj kako stugne. Uskoro ćemo saznati razmere njegovog „uspeha“ kad ostane bez političkih patrona.

  3. Alal vam vera 16.01.2017., 21:05

    Lepo, lepo nego ima vidi Jura da im se vise isplati da im zatvorenici prave delove za jos bedniju crkavicu nego radnici u fabrici pa kad ugase pogon ima da ih primite vi gosn upravnice i da im date posao a i zatvorske uniforme zavisno za koje delo ko dodje u zatvor

Comments are closed.