Završen konkurs, na stručnoj praksi oko 220 mladih

Završen konkurs, na stručnoj praksi oko 220 mladih
Podeli:

LESKOVAC – Oko 220 srednjoškolaca i visokoškolaca će u narednoj godini moći da obavi neophodnu stručnu praksu o trošku države, pošto je nedavno završen konkurs preko Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Leskovcu.

Konkurs je raspisan još 17. februara ove godine i to je leskovačka služba objavila putem saopštenja i konferencija za novinare, ali su u međuvremenu otuda stizale informacije da su sredstva veoma skromna, te da neće moći svi da iskoriste tu pogodnost.

Dodatna novčana sredstva odobrena su početkom novembra, konkurs je završen 30. novembra, a NSZ u Leskovcu o tome nije ovoga puta obavestila saopštenjem sve medije, nego su prezenteri nastupuli na dva medija i, kako kažu, obilazili firme.Nema odgovora na pitanje zašto se o tome nije obavestila javnost putem saopštenja i njegovog dostavljanja svim medijima.

Direktor NSZ u Leskovcu danas nije bio dostupan.

Inače, država finansira šestomesečnu stručnu praksu i za to vreme praktikanti sa srednjom školom dobijaju po 12.000 dinara mesečno sa plaćenim doprinosima, oni sa višom školom 14.000 dinara, a sa visokom stručnom spremom 16.000 dinara.

Milica Ivanović


Podeli: