Organizovani prevoz za učenike u Surdulici, zoolooški vrt u Vranju i umetnička četvrt u Leskovcu su pobedničke ideje mladih

Završen likovni konkurs za srednjoškolce „Evropa u mom kraju“

Završen likovni konkurs za srednjoškolce „Evropa u mom kraju“
Podeli:

LESKOVAC/VRANJE/SURDULICA – Program Evropski PROGRES organizovao je likovni konkurs na temu „Evropa u mom kraju“ za učenike i učenice srednjih škola u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije. Najbolji rad stigao iz Surdulice, zatim Vranja i Leskovca.

Ovogodišnja tema imala za cilj da inspiriše učenike da razmišljaju o potencijalnim projektima u sopstvenom kraju koji bi doprineli kvalitetu života lokalne zajednice, naročito mladih, bez obzira na oblast života,te da svoje ideje likovno predstave.

Na konkurs  je pristiglo  117 radova iz 29 škola. Žiri, na čelu sa akademskim slikarom Dragoljubom Stankovićem-Čivijem, odabrao je 12 najboljih likovnih radova koji će se naći na stranama kalendara Evropskog PROGRES – a za 2016. godinu.

Pobednički rad stigao je iz Surdulice , pa je učenik Tehničke škole “Nikola Tesla”, Milan Todorović  nagrađen lap top računarom.Ovaj učenik je kao potencijalni projekat koji bi unapredio njegovu sredinu izneo svoje razmišljanje na temu organizovanog prevoza za učenike i učenice srednjih škola u Srudulici koji bi omogućio nastavak školovanja za decu čitavog kraja koja u ovom trenutku, zbog udaljenosti, nemaju pristup srednjoškolskom obrazovanju.

Tablet računar  pripao je  Milošu Đorđeviću, učeniku Gimnazije “Bora Stanković” iz Vranja. Miloš je razmišljaću o projektu koji bi doprineo kvalitetu života u Vranju predložio izgradnju zoološkog vrta u Vranju, mesta gde bi ljudi mogli da budu u direktnom kontaktu sa prirodom.

Stefan Jovanović učenik Škole za tekstil i dizajn u Leskovcu predložio je stvaranje „Leskovačkog Monmartra“ umetničkog gradskog kvarta gde bi mladi nalazili inspiraciju i razmenjivali iskustva i ideje za dalje stvaralaštvo.

Među 12 nagrađenih učenika sa juga Srbije su i Milan Veličković iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Surdulici, Reqibe Neziri iz Srednja tehničke škole u Preševu,Milena Milošević iz Tehnička škola „Rade Metalac“ u Leskovcu i Aleksandra Stojanović iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Surdulici, njima su kao nagrede dodeljeni mobilni telefoni.

Dodela nagrada autorima i autorkama najboljih radova na likovnom konkursu „Evropa u mom kraju“, kao i promocija kalendara Evropskog PROGRESa za 2016. godinu biće održani u sredu, 16. decembra 2015. godine u Leskovcu, u Kulturnom centru.

(Kraj)iva

Ovaj tekst je realizovan kao deo projekta „Pravo da znam“ koji je finansijski pomogao grad Vranje sredstvima dobijenim na konkursu za medije.


Podeli:
  1. Na ovakve gluposti i budalastine nazalost ni Srbija nije imuna,i umesto da tema nosi naslov Srbija u mom kraju mi teramo decu da razmisljju o nakazi koja se zove evropa…
    0    0

Comments are closed.