Završena obuka za predstavnike lokalne samouprave u Jablaničkom okrugu

Završena obuka za predstavnike lokalne samouprave u Jablaničkom okrugu
Podeli:

U Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu, danas je završena trodnevna obuka za  službenike zaposlene u lokalnim samoupravama na području Jablaničkog okruga, koju je prošlo 27 učesnika iz Leskovca, Lebana, Bojnika, Crne Trave i Medveđe.

 

Obuku je realizovao Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, u okviru  projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi”, a glavni cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, za pripremu, sprovođenje i implementaciju projekata.

“Na obuci učestvuju predstavnici lokalnih samouprava, a koji su već učestvovali u bilo kojoj fazi, kao i lica koja do sada nisu imala mogućnost  da učestvuju u projektnim aktivnostima. Ovu obuku realizujemo sa ciljem da se što veći broj zaposlenih u lokalnoj samoupravama osposobi da napišu i implementiraju uspešne projekte, kako bi mogli da apliciraju kod velikog broja donator za dobijanje bespovratnih sredstava, kako stranih tako i nacionalnih i da ta sredstva budu iskorišćena u lokalnim samoupravama”, rekla je Dragana Belezada iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Pored Jablaničkog, ove obuke će se realizovati i u Pčinjskom, Topličkom, Nišavskom i Pirotskom okrugu.

“Naša aktivnost sa ovim obukama ne završava, mi ćemo decembra meseca organizovati obuku za pisanje projekata prekograničnih radnji, očekujemo da bude obavljen javni poziv pa ćemo po informacijama tog javnog poziva i konkretizovati tu obuku. Mi smo već našim osnivačima poslali priručnik kako se vrši priprema i implementacija tih projekata”, najavila je Belezada.

Projekat je finansiran od strane Evropska Unija i Savet Evrope u Beogradu, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Emilija Mladenović

 

 


Podeli:
  1. Jello Biafra 18.10.2017., 15:09

    Kakva crna obuka, kakve su ovo gluposti? Pa oni se nisu partijski i preko rodjačkih veza zapošljavali da bi pisali projekte. Baš njih briga za projekte kad znaju da će uvek neke pare i bez projekta da legnu u budžet za njihove plate. Mnogo realnije bi bilo da Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga uradi i preda projekat EU preko koga će da isplati opštinare i da nam ih već jednom skine sa grbače. Pa posle neka otvaraju firme sa tim parama i nek rade.

    • Obučava ali.... 18.10.2017., 15:48

      Ima li jedan naprednjak koji iskreno veruje da ova osoba sa slike može nekoga da obučava ?

Comments are closed.