Završena prva deonica železničkog puta na južnom kraku Koridora 10

Završena prva deonica železničkog puta na južnom kraku Koridora 10
Podeli:

VRANJE/BUJANOVAC/PREŠEVO- Radovi na deonici Bujanovac – Bukarevac,  prvoj od tri južne deonice transevropskog saobraćajnog Koridora 10, u dužini od 1 kilometara, završen je 30 dana pre roka.

Za vreme trajanja radova izvršena je kompletna zamena gornjeg i donjeg stroja koloseka, ugradnja 5 skretnica, obnova 13 železničkih prelaza, rekonstrukcija 2 stanice, kao i niskih platformi, izgrađeni su propusti, obnovljena kontaktna mreža i sistemi za SS i TT.

Kao rezultat rekonstrukcije brzina kretanja vozova povećala se do 120 kilometara na čas. U Srbiji je prvi put primenjen model izvođenja građevinsko-montažnih radova u režimu 36-časovnih zatvora, što je omogućilo da se izbegnu potrebe potpunog prekida saobraćanja vozova. Pored toga, u toku najvećeg opterećenja, od sredine juna do kraja avgusta, saobraćanje putničkih vozova se obavljalo bez prekida u saobraćaju.

„RŽD International“ nastavlja sa rekonstrukcijom deonice Vinarci – Đorđevo, a planirano je da se radovi na deonici Vranjska Banja – Ristovac završe u najskorije vreme. Vrednost izgradnje i modernizacije tri južne deonice Koridora 10 iznosi više od 38 miliona dolara i realizuje se u okviru ruskog državnog kredita, kažu u „RŽD International“

Milan Zdravković


Podeli: