Završena prva Džipijada u Medveđi

Završena prva Džipijada u Medveđi
Podeli:

Tokom proteklog vikenda održana je prva džipijada „Medveđa 2017 – od Petrovca do Mrkonjskog visa“, koja je okupila trideset učesnika iz Beograda, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Bojnika i Medveđe, kao i brojne zaljubljenike u ovaj sport.

Prva trasa na kojoj su takmičari demonstrirali snagu svojih motora kretala se od Medveđe preko Čokotanaca, Crnog vrha, Rujkovca, Donjeg i Srednjeg Bučumeta do crkve Svete Petke u Gornjem Bučumetu.

Naredna etapa vodila je od Sijarinske banje preko Borovca, Vrapca, Kapije, Zajčevca i Mrkonja, gde su učesnici imali priliku da posete novu turističku destinaciju “Mrkonjski vis”, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 1070 metara.

Zbog loših vremenskih uslova, učesnici džipijade su zajedno sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem, poslednji kilometar trase morali da savladaju pešice.

Na kraju rute, posetili su Ćorov vodopad u čijoj je neposrednoj blizini priređen svečani ručak za sve učesnike i goste džipijade.

Prvu džipijadu organizovala je Turistička organizacija opštine Medveđa, pod pokroviteljstvom opštine Medveđa, u cilju promovisanja turističkih potencijala ove opštine.

(kraj)


Podeli: