Zdravković po treći put predsednik Udruženja penzionera

Zdravković po treći put predsednik Udruženja penzionera
Podeli:

LESKOVAC – Bratislav Zdravković izabran je po treći put za predsednika Udruženja penzionera grada Leskovca zbog dobrog vođenja ove mnogoljudne grupe građana.

U izjavi za Jugmediu on kaže da je svog protiv kandidata pobedio s ogromnom većinom.

„Pre mog dolaska udruženje je imalo svega 2.500, a sada oko 12000 članova. Prvi u Srbiji uveli smo plaćanje članarine putem pristupnica i kolektivno osiguranje. Pokrenili smo nekoliko sekcija zabavnog karaktera i organizovali klub penzionera“, navodi Zdravković.

U Leskovcu ima oko 35.000 penzionera, više od broja nezaposlenih u šest opština Jablaničkog okruga.

Mesečna članarina je 20, a obavezno osiguranje 250 dinara, od kojeg se isplaćuje posmrtna otpremnina.

Ovo udruženje gazduje i Domom penzionera od oko 2000 kvadrata. Četvoro volontera prima nadokandu za svoj rad od 10.000 do 15.000 dinara.

Zdravković kaže da se pomaže najugroženijim penzonerima putem podele vaučera za prehrambene proizvode i da je u te svrhe prošle godine izdvojeno 1,6 miliona dinara.

(Kraj) mil


Podeli:
  1. Volonteri NE primaju nadoknadu. Ako primaju nadoknadu NISU volonteri. A to što neko angažovanje na crno u Srbiji sasvim nekažnjeno možeš da objaviš u medijima, uz vest da ti je to treći mandat, je priča za sebe

    • Volonteri ne PRIMAJU PLATU, ali mogu da PRIME NADOKNADU. Recimo za dnevne troškove, za doručak, sok, kafu…Što je svakako daleko manje od plate. Misliš da neko ako volonteriše treba da to radi gladan i žedan?

  2. Da Udruzenje radi kako treba ,ne bi cutali zbog smanjenja penzija,nego bi organizovali protest i delovali da im se vrati oteto steceno .

Comments are closed.