Zdravstveni radnici se boje šprica

Zdravstveni radnici se boje šprica
Podeli:

LESKOVAC – Od 2.229 zdravstvenih radnika na teritoriji Jablaničkog okruga 1.315 nije primilo zaštitnu vakcinu od hepatitisa B, tipa zarazne žutice, saopšteno je danas u Republičkoj sanitarnoj inspekciji u Leskovcu.

Načelnik te inspekcije Goran Stamenković rekao je agenciji “juGmedia” da je preventivna kontrola na teritoriji cele Srbije počela 1. februara.

“Ovo je bilo snimanje stanja i neka vrsta upozorenja. Ukoliko to ne učine u predviđenom roku uslediće kazne koje predviđa zakon i koje se pojedinačno kreću od 20 do 50 hiljada dinara”, kazao je Stamenković.

Kontrolom su obuhvaćeni zdravstveni radnici u 12 zdravstvenih ustanova, 3 bolnice, 8 domova zdravlja i Zavod za javno zdravlje u Leskovcu, gde su svi radnici, koji dolaze u dodir sa pacijentima, na vreme primili vakcinu protiv zarazne žutice.

Hepatitis B se, inače, veoma brzo prenosi preko krvi i seruma, a zdarvstveni radnici koji izbegavaju tu obavezu ugrožavaju i sebe i pacijente.

(Kraj)


Podeli:
  1. A vole da muce pacijente a sami nece pod iglu!Pri tom nekada ni ne stavljaju rukavice kad vade krv!Kakva neodgovornost i neprofesionalnost!

Comments are closed.