Železnički saobraćaj u prekidu, temperatura na šinama 60 stepeni

Železnički saobraćaj u prekidu, temperatura na šinama 60 stepeni
Podeli:

LESKOVAC – Zbog 8 vagona teretnog međunarodnog voza, koji su danas iskliznuli sa šina i prevrnuli se nedaleko od Železnićke stanice u Leskovcu, železnički saobraćaj od Niša prema makedonskoj granici i dalje je u prekidu.

Otpravnik poslova u Leskovcu Sava Mladenović rekao je da je normalizovan drumski saobraćaj na relaciji Leskovac-Bogojevce, a da se normalizicija železničkog očekuje iza ponoći.

Dodao je da je brzi voz, koji je zaustavljen u Pečenjevcu vraćen u Niš, te da su otkazani polasci vozova na relaciji Preševo-Niš i Niš-Preševo.

“Drumski saobraćaj je osposobljen tako što smo lokomotivu sa 10 prvih vagona odvezli do Pečenjevca, 9 poslednjih vagona smo vratili na našu stanicu, a za podizanje 8 prevrnutih vagona čekamo dolazak pomoćnog vozila iz Niša. Ne verujem da će železnički saobraćaj biti osposobljen pre ponoći jer moramo da popravljamo i oštećeni kolosek”, kazao je Mladenović.

Do iskliznića je došlo u 14,29 sati, u momentu kada se lokomotiva nalazila na pružnom prelazu Leskovac-Bogojevce.

Najpre je iskliznulo 7, a potom još jedan vagon.

Pretpostavlja se da je do iskliznuća vagona došlo zbog visokih temeperatura, budući da je u tom momentu, kako su izmerili leskovački železničari, bilo oko 60 stepeni, pa je došlo do naglog širenja koloseka.

Oko 90 odsto vagona je bilo prazno, a još je nepoznato šta je voz prevozio.

(Kraj)

 

 

Podeli: