Za zgradu fabrike Džinsi Srbija još 12,5 miliona dinara

Za zgradu fabrike Džinsi Srbija još 12,5 miliona dinara
Podeli:

Pored 184 miliona dinara za kompletno renoviranje i adaptaciju stare fabrike u koju će turska kompanija Džinsi Srbija preseliti svoju proizvodnju, Vlada Srbije donela je danas odluku o izdvajanju dodatnih 12,5 miliona dinara za protiv požarnu zaštitu i izgradnju stanive, o čemu su danas glasali većnici grada Leskovca.

Reč je o bivšoj fabrici „Sintetika“ koja je sada vlasništvo grada Leskovca, a „Džinsi Srbija“ će taj prostor dobiti u zakup na period između 25 i 30 godina, u zavisnosti od sopstvenih ulaganja i zapošljavanja nove radne snage, a obećano je otvaranje još 350 novih radnih mesta, cene rada… Zapravo, tačan broj godina zakupa biće poznat kada se završi obiman elaborat.

Ranije se govorilo da je period zakupa daleko duži, te da se fabrika daje Turcima u vlasništvo.

Gradonačelnik Leskovca danas je na video bimu pokazao u kakvom je ruiniranom satnju bila ova fabrika pre nego što se krenulo u rekonstrukciju, a kakao danas izgleda.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Lopovi je opljačkali, ruinirali i pobegli, a onda lokalna samouprava i država uzela pare iz budžet da sve to popravi. Takvu politiku i ja znam da vodim.

  2. ima napustenih fabrika i u Vucju, i to dosta… moze li se tamo nesto renovirati i otvoriti jer i radnika ima na pretek… vecina mladih juri u susedne zemlje jer ocigledno nasu vladu ne zanima jug Srbije, dok je jos Srbija…

Comments are closed.