Život u 20 kvadrata, deca sanjaju kupatilo

Život u 20 kvadrata, deca sanjaju kupatilo
Podeli:

Četvoročlana porodica Durmišević u Romskom naselju u Pirotu živi u u uslovima nedostojnim čoveka, u sobici od dvadeset kvadrata sa puno vlage i bez kupatila u kući koja prokišnjava, ali zahvaljujući  angažovanju Saveta mesne zajednice i pomoći Gradske uprave, kuća više ne prokišnjava, dobila je novi krov, kupljen je materijal da se soba renovira i okreči.

U Mesnoj zajednici kažu da će pokušati da Durmiševići dobiju i kupatilo.

“Uslovi za život su veoma teški jer je kuća stara, krov prokišnjava i plafon se urušava. Imamo struju i vodu, ali ne i kupatilo. Vodu grejemo na šporetu i kupamo se u koritu. Nedavno mi je umrla supruga u 42. godini. Ova pomoć nam puno znači jer ćemo imati bolje uslove za život. Zahvalni smo Mesnoj zajednici i Gradskoj upravi jer bez njihove pomoći to sami ne bi mogli da uradimo”, kaže otac Zvonimir Durmišević (45).

Porodica Durmišević prima socijalnu pomoć i dečji dodatak ali to nije dovoljno za život.

“Radim povremeno različite poslove kako bi zaradio dodatni dinar, bar da imamo za hleb”, objašnjava Zvonimir.

Zvonimir ima troje dece – Djulijanu (15), Mišela (12) i Mirjanu (10).

“Volela bih da imam lepšu kuću koja je uređena, da se okupamo u pravom kupatili i da imam lepu sobu”, kaže Mirjana, učenica petog razreda.

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Rasadnik“ u ovom naselju Nebojša Petrović priča da su odlučili da pomognu ovoj porodici koja živi u oronuloj kući sklonoj padu.

“Godinama žive u ovoj sobici. Obratili smo se za pomoć Gradskoj upravi i uz njihovu finansijsku pomoć obezbedili gradju za krov. Kupili smo i materijal da se renovira soba. Pošto nije bilo dovoljno para za crep, prikupili smo novac od meštana u naselju za nabavku crepa i platili majstora. Kuća je dobila krov i neće više prokišnjavati. Nadamo se da ćemo uspeti da uz pomoć humanih ljudi Durmiševićima napravimo i kupatilo kako bi živeli u boljim uslovima nego što je sada”, kaže Petrović.

Ovo je jedan od retkih primera solidarnosti u humanosti, pa predstavnici mesne zajednice i lokalnih vlasti zaslužuju sve pohvale.

Zoran Panić

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sred

 


Podeli:
  1. A tata drži cigaretu u ruci!!!

Comments are closed.