ZORAN ANTIĆ: Večeras podnosim ostavku u stranci

ZORAN ANTIĆ: Večeras podnosim ostavku u stranci
Podeli:

VRANJE – Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju, Zoran Antić ponudiće ostavku članovima  rukovodstva vranjskih socijalista zbog loših izbornih rezulata, koji će se o tome izjasniti večeras.

Antić je odluku o ostavci doneo uprkos, kako je rekao, brojnim neregularnostima tokom sprovođenja izbornog procesa za republički i lokalni parlament, održanim u nedelju, rečeno je danas u sedištu SPS.

Po oceni Antića, izbori su protekli u apsolutnoj neregularnosti, strahovitom pristisku i presiji na biračke odbore u nezapamćenoj političkoj haranzi koja je pratila kupovina i krađa glasačkih listića. Antić je rekao da nije zadovoljan rezulatima izbora na lokalu, jer socijalisti nisu ostvarili ni približan rezultat onom kojem su se nadali

“Sinoć sam na rukovodstvu moje partije ponudio moju odgovornost i moju krivicu za izborne rezultate, jer sam ja vodio Izborni štab i čitavu kampanju i taj teret pada na mene. Ja ću ponuditi svoju ostavku Izvršnom i Glavnom odboru partije, jer to predstavlja moralni čin”, najavio je Antić.

On je spreman da se stavi na milost Izvršnog i Glavnog odbora partije koji će odlučivati o njegovom budućem angažmanu, ukoliko uslov saradnje socijalista sa naprednjacima,  znači njegov odlazak sa rukovodećeg mesta partije u Vranju.

“Sve što je u interesu moje partije, biće podložno organima partije. Nije bitan pojedinac već interesi partije”, kazao je Antić.

Ocenjujući protekle izbore kao “kataklizmu koja je prostrujila Srbijom”, Antić navodi svoj pesimizam u pogledu boljitka života u Srbiji i kaže da će se građani sami vrlo brzo uveriti u kom se pravcu stvari kreću. Antić nije krio ni razočarenje po pitanju ostvarenih rezultata na republičkom nivou.

“Mislim da je naš rezultat katastrofalan, katastrofalan. Da partija koja je imala 18,19 procenata biračkog tela za četiri godine u dva izborna ciklusa padne na ispod deset posto, mislim da su rezultati, očajni, očajni. Ne možete da uđete u izborni ciklus, a da želite da budete drugi. To znači da želite da uđete u utakmicu samo da vas protivnik ne bije mnogo”

Prvi čovek socijalista odbio je da čestita izbornu pobedu i rezultat dvema partijama uz reči da je to “ispod svakog političkog nivoa na kojem se nalazimo”. On nije hteo da precizira na koje partije tačno misli, ali uz čestitke preostalih sedam listi, brzo je postalo jasno da misli na SNS i na JS.

(Kraj)mig


Podeli:
  1. Не као ЛЕ ДС 26. aprila 2016., 7:32 pm

    Тек почињу. а дебакл направили.

Comments are closed.