Zoran Kesić, promoter Sajma pirotske peglane kobasice

PIROT – Sajam pirotske peglane kobasice biće održan 31. januara i 1. februara u Sportskoj dvorani „Kej“ a promoter Sajma biće poznato TV lice Zoran Kesić, autor emisije „24 minuta“

Organizatori navode da vlada veliko interesovanje,posebno turista iz susedne Bugarske.

Prema rečima Bratislava Zlatkova, direktora Turističke organizacije Pirota, prijavljeno je 36 izlagača.
Pored centralnog dogadjaja, Sajam će imati i propratne manifestacije.

Cena karte za ovogodišnji Sajam pirotske peglane kobasice ostaće na nivou prošlogodišnje, odnosno 400 dinara.

Organizatori su Turistička organizacija Pirota, Udruženje proizvodjača peglane kobasice i Dom kulture a generalni pokrovitelj je opština Pirot.

Peglana kobasica pravi se jedino u pirotskom kraju tokom zime i to od najkvalitetnijeg kozjeg, junećeg i ovčijeg mesa sa dosta belog luka i paprike, ali bez ikakvih aditiva, konzervansa i dodatnih masnoća i bez ikakve termičke obrade. Suše se na promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice. Mnogi ih smatraju i afrodizijakom.

(kraj)paz

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare