Antić: Vranje uživa poverenje revizorske kuće

VRANJE – Vranje uživa potpuno poverenje Državne revizorske institucije, budući da je dala mogućnost rukovodstvu grada da za potrebe angažmana revizora, za završni račun budžeta grada Vranja, angažuju drugo lice, saopšteno je nakon najnovije sednice Gradskog veća.

Većnici su na dnevnom redu raspravljali o šest tačaka uključujući i jednu dopunsku.

Nacrt Odluke o uklanjanju havarisanih i neregistrovanih vozila i otuđenju na teritoriji grada Vranja povučen je sa zasedanja kako bi radna grupa dopunila isti i eventualno uskladila neke izmene za sledeću sednicu veća.

Većnici su se izjašnjavali i o Nacrtu Odluke o izmeni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015.godinu, a kako je saopštio portparol Gradskog veća, Branimir Stojančić, sva Javna preduzeća i ustanove otpočela su pojedinačnu sistematizaciju radnih mesta u skladu sa ovom odlukom po kojoj je planirani broj zaposlenih u Gradskoj upravi 1298 ljudi.

Na dnevnom redu našla su se i dva Nacrta Rešenja za davanje u zakup uz naknadu u novcu neizgrađenog zemljišta u svojini grada Vranja, i to na dva mesta.

Jedno je površine 16 metara kvadratnih i nalazi se u ulici Narodni front, dok drugo iznosi 42 metara kvadratnih u Kosovskoj ulici.

(Kraj)mig