Bicikli najboljima na konkursu “Bezbedan sam učesnik u saobraćaju“

Predsednik Skupštine Vranja Dejan Tričković, uručio je danas nagrade najboljim predškolcima i učenicima nižih razreda, pobednicima na likovnom konkursu “Bezbedan sam učesnik u saobraćaju”, bicikli za osvojena prva mesta i kacige i svetla za druga i treća mesta.

Podeljeno je 5 bicikala

Preventivno delovanje, istakao je Tričković, primarni je cilj lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, ali je u tome vrlo važan i sistematičan rad na saobraćajnom edukovanju dece u koji će biti uključeni i roditelji i prosvetna lica koja neposredno utiču na obrazovanje dece.

Osim što im treba dati lični primer poštovanja saobraćajnih propisa, vrlo je važno i da im ukažemo na značaj kontinuiranog i interaktivnog učenja o pravilima u saobraćaju. Zato, u ime Saveta i lokalne samouprave grada Vranja, posebno apelujem na sve roditelje i lica koja se bave obrazovno-vaspitnim radom, da u ovakvim aktivnostima više podstiču rad i učešće dece. Nadam se da ćemo na narednim konkursima i takmičenjima imati mnogo primera, kao što je odeljenje OŠ „Radoje Domanović“, iz kojeg su svi učenici učestvovali na konkursu„, kaže Tričković.

Na konkurs koji je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja, Tehnička škola Vranje i Škola animiranog filma, pristiglo je 78 radova predškolaca i učenika osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda.

Dodeljene su, takođe, i zahvalnice Tehničkoj školi i Školi animiranog filma, koje su dale poseban doprinos u realizaciji ovog konkursa.