Bivši naprednjaci formirali GG “Pirotski naprednjaci”

PIROT – Članovi nedavno raspuštenog Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Pirotu formirali su Grupu gradjana pod nazivom „Pirotski naprednjaci“, potvrđeno je danas agenciji „juGmedia“.

Zastupnik GG  „Pirotski naprednjaci“ i doskorašnji potpredsednik Okružnog odbora SNS-a Milan Stojanović rekao je da svi ostaju članovi SNS-a, ali ne podržavaju Okružni odbor SNS-a na čijem je čelu Radmilo Kostić koga je stranka imenovala za koordinatora Privremenog odbora..

Stojanović je dodao da su se na ovaj korak odlučili posle raspuštanja Opštinskog odbora.

„Za proteklih nekoliko meseci učlanili smo negde oko 1.000 novih članova, formirali 39 mesnih odbora i pokazali da je Opštinski odbor radio punom parom i ispunuo sve zadatke centrale i predsednika Okružnog odbora Radmila Kostića. I pored toga, zbog najverovatnije povredjene sujete Kostića, zatraženo je raspuštanje Obora“, kazao je Stojanović.

Kostić je, međutim, ocenio za našu agenciju da iza ovog poteza stoji režim.

„Njima se žuri. Instruisani su od strane režima da unose zabunu i pometnju, ali to nas samo ojačava“, istakao je Kostić.

Stojanović je kazao da raspušteni odbor podržava 85 odsto mesnih odbora SNS-a, dok je Kostić ponovio da ne postoje dva krila SNS-a u Pirotu , te  ’’da su članovi raspuštenog Odbora nastupom kao Grupa gradjana sami sebe isključili iz stranke.’’

(Kraj)