Brestovačko leto: Igre bez granica, čarolije, sport, kultura…

I jubilarna 25. manifestacija po redu, koja je počela 2. jula, centar je okupljanja dece i mladih iz Brestovca i okolnih eskovačkih sela, jer obiluje zanimljivim igrama, kulturnim i sportskim sadržajima.

Okosnica i ovog leta su Igre bez granica, igrice takmičarsko-zabavnog karaktera namenjene osnovcima koji su podeljeni u dve ekipe crveni i beli, oprobali se u sedam zanimljivih igrica.

Brestovačko leto počelo je 2. jula i trajaće do 4. avgusta, u organizaciji tamođnjeg Doma kulture

U okviru leta prikazana je i vidovdanska predstava dramske sekcije Doma kulture Brestovac, dečija predstava „Pozorišne čarolije“, izvedena je  monodrama ,, Tugo boške“, a dramski studio Centar za devojke iz Niša oduševio je svojom predstavom “Ja sam emotivno biće”.

U muzičkom delu nastupali su lokalni bendovi, crkveni hor i brojne folklorne grupe, a zapažene nastupe imale su i plesna škola Step by step i kreativni studio ,,Avangrada“ svojim celovečernjim koncertima.

Izložba slika kojom je Silvana Spasić obeležila 30 godina umetničkog stvaralaštva, kreativne radionice i maskenbal za decu, obeležilo je 25 godina ove tradicionalne manifestacije, koja je  nastavljena u sportskom duhu, turnirima u malom fudbalu i basketu.

Kulturni deo programa završiće se 28. jula foklornim spektaklom gostiju iz Makedonije i nastupom kulturno-umetničkih društva iz Pukovca i Paraćina.