Čopor pasa izujedao Novosađanku

Novosađanku Ljiljanu Pavlović, koja je došla u Leskovac u posetu porodici, izujedao je besan čopor pasa u Đermanovićevoj ulici.

Pored bolova i stresa koje je pretrpela, susrela se i sa problemima s pružanjem zdravstvene pomoći jer se, po zakonima Srbije, vodi kao strani osiguranik.

– Posle duže konsultacije, lekari Hitne pomoći odveli su me u zdravstvenu stanicu broj 2. Čekala sam, čekala, a bolovi su bili nesnosni. Odugovlačili su jer nisam njihov osiguranik. Bez pregleda i pružene pomoći, uputili su me u urgentni centar. I tamo sam naišla na nove neprijatnosti baš zato što sam strani osiguranik. Na kraju, sestra je me previla, a lekar mi je rekao da izađem iz ambulante jer nisam hitan slučaj. Tako nešto nikada nisam doživela. Pa ja živim u Srbiji, a ne u inostranstvu – priča i plače Novosađanka.

Direktori Doma zdravlja, odnosno Opšte bolnice, Jasmina Jovanović i Zoran Ćeranić kažu da je najvažnije da je pacijentkinja dobila pomoć i terapiju i da bi po zakonu za tri dana morala da se javi izabranom lekaru. Problem je upravo javljanje lekaru jer je Ljiljana Pavlović došla u malo dužu posetu.

 – Kupujem lekove u privatnoj apoteci, a noću ne spavam od bolova i noćnih mora – objašnjava žena.
(Kraj)