“Dani banice” najbolje organizovana i najposećenija manifestacija u Srbiji

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je u Beogradu u ime opštine Bela Palanka dobio nagradu “Beogradski pobednik 2018” za najbolje organizovanu i najposećeniju manifestaciju u Srbiji ‘’Dani banice’’.

Za kompletan doprinos u organizovanju manifestacije uručena je i plaketa kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije, a Miljković je tim povodom izjavio da nagrada ‘’Beogradski pobednik’’ zasluženo pripada svim Belopalančanima koji su dali svoj doprinos u organizaciji manifestacije ‘’Dani banice’’.

„Ono što je zaista specifično za ovu manifestaciju je to da u organizaciju nije uključena samo Turistička organizacija Bele Palanke već i sva javna preduzeća, ustanove, udruženja i građani koji svojim idejama doprinose da manifestacija bude iz godine u godinu sve bolja. Tajna našeg uspeha je solidarnost i zajednički rad kojim postižete maksimum i zato bih se zahvalio svima koji su doprineli da danas imamo jednu od najposećenijih manifestacija u Evropi, a naročito idejnom tvorcu Udruženju ‘’Miris zavičaja’’ iz Bele Palanke“, rekao je tom prilikom Miljković.

Miljković dodaje da je ova prestižna nagrada je još jedna potvrda za kvalitet manifestacije koja na najbolji način promoviše brendove belopalanačkog kraja, banicu i papriku vrtku, i tradiciju i kulturne vrednosti jugoistoka Srbije.

Prisutni su tokom dodele nagrade imali priliku da vide promo-film o Danima banice.

Nagrada ‘’Beogradski pobednik’’ se dodeljuje kompanijama, pojedincima, organizacijama, opštinama i gradovima za ostvarene rezultate, u javnom, kulturnom i privrednom životu, na teritoriji čitavog Balkana. Ona predstavlja priznanje za one koji su trudom, radom i zalaganjem ostvarili nadprosečne rezultate u svojoj oblasti.