Direktorka Centra za socijalni rad postavljena za v.d. direktora

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince stavili su van snage rešenje kojim su ranije imenovali Ljubinku Puzić za direktora Centra za socijalni rad, pa je na sinoć održanoj sednici postavili za vršioca dužnosti tog centra, koji pokriva i opštinu Crna Trava.

Njeno rešenje, rečeno je, nije objavljeno u Službenom glasniku jer nije dobijena saglasnot resornog ministarstva, pa je zbog toga doneto rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

Puzićeva je na sinoćnoj sednici dala ostvaku na mesto odbornika, kao i Dragana Dimitrijević, odbornik SNS-a, zbog imenovanja na mesto direktora osnovne škole u Gložanu. Na početku sednice potvrđen je mandat Ivanu Miloševiću sa liste „Velimir Ilić – Nova Srbija – Boško Stančić“.

Inače, stopa poreza na imovinu u opštini Vlasotince I u 2019.godini biće nepromenjena, takođe su odlučili odbornici.

U narednoj godini će i stopa poreza na poljoprivredno zemljište ostati 0%, što znači da nosioci poljoprivrednog gazdinstva neće plaćati porez na poljoprivredno zemljište”, rekao je predsednik skupštine Bratislav Petrović.

Odbornici su usvojili i odluku o donošenju plana detaljne regulacije za radnu zonu Gložane.

Od EU PRO programa smo dobili sredstva za izradu planskih dokumenata, odnosno plana detaljne regulacije jer za tu zonu imamo zainteresovane investiture”, kazao je predsednik opštine Zoran Todorović.