DS: Neslavan rekord Niša – lokacijske dozvole skuplje 2.500 puta

NIŠ – Demokratska stranka iz Niša upozorila je danas da je Niš dostigao još  jedan neslavni rekord u istoriji Srbije –  najvećim ikad zabeleženim poskupljenjem naknade za izdavanje lokacijskih dozvola.

„Na predlog Gradskog veća, Skupština grada dala je zeleno svetlo da pomenuta dažbina sa dosadašnjih 980 skoči na 25.000 dinara“, izjavio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu Miodrag Stanković.

Prema Stankovićevim rečima, poskupljenje naknade automatski znači crveno svetlo za investitore,  kojih ionako ima premalo u Nišu, ili ih nema uopšte.

„Time padaju u vodu sva obećanja aktuelne vlasti da će se u Niš sjatiti investitori, jer, posle skoka naknade za izdavanje lokacijskih dozvola od 2.500 odsto  oni su dobili jasan signal da nisu dobrodošli“, istakao je Stanković.

On je naglasio da će investitori otići negde drugde, a Niš će ostati prestonica siromaštva u Srbiji.

„Nije ovo poskupljenje servirano samo Nišlijama. Ono je jasan znak da gradska vlast nema znanja, ali ni mudrosti da proceni šta je preče – trenutno i nepouzdano punjenje gradske kase , ili trajan i stablan sistem koji će tu kasu puniti  konstantno i dugoročno“, kazao je Stanković.

Prema Stankovićevim rečima niška vast ne misli na duge staze, a veliko je pitanje da li misli uopšte.

 (Kraj)Mia