Dve osnovne škole u Leskovcu dobile koševe i lopte u vrednosti od 900 hiljada dinara

 U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Kosta Stamenković“ danas je održana dodela sportskih rekvizita ovoj i Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ iz Leskovca od strane Saveza za školski sport Srbije i ovom prilikom podeljeni su koševi i lopti u vrednosti 900.000 dinara, čime je ujedno simbolično obeležen i Međunarodni dan obrazovanja.

U ime lokalne samouprave obratio se Andrija Atanasković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, koji je naglasio da je pravilan rast i razvoj dece jedan od osnovnih prioriteta grada Leskovca.

„Ove godine je iz budžeta grada za sport izdvojeno je 95 miliona dinara i 105 miliona za SRC Dubočicu, dok je 2,1 miliona dinara namenjeno Savezu za školski sport. Pored toga, intenzivno radimo na poboljšanju uslova za bavljenje sportom, kako u okviru školskih objekata, ulaganjem u sale i uređenjem igrališta, tako i van njih“, istakao je Atanasković.

On je podsetio da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uložila više od 60 miliona dinara za uređenje 18 igrališta, 35 miliona dinara za salu Osnovne škole „Vožd Karađorđe“, kao i preko 70 miliona za salu Dom partizana.

„U okviru škole „Kosta Stamenković“ u kojoj se nalazimo, uređeno je školsko dvorište, igralište, energetska sanacija škole, trim staza Dane Korica, otvorena prva streljana“, dodao je Atanasković.

Ivan Cvetanović koordinator Saveza za školski sport Srbije, je istakao da su škole koje su dobile donaciju učestvovale na brojnim takmičenjima i da su vraćali sa medaljama i zato će se truditi da u saradnji sa nastavnicima nastave sa osvajanjem republičkih takmičenja.

„Ove dve škole su dobile opremnu vrednu po 450.000 dinara a mi ćemo se truditi da pomognemo daljem razvoju školskog sporta u svim školama. Lokalna samouprava nam daje veliku podršku jer je naš zajednički cilj da se deca pravilno razvijaju“, kazao je Cvetanović.

Direktorka škole „Kosta Stamenković“ Aleksandra Sibinović se zahvalila na dodeljenoj sportskoj opremi i dodala da će nastava fizičkog vaspitanja biti unapređena čime će biti poboljšani zdravstveni kapaciteti učenika.

„Zahvalila bih se i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi na sredstvima izdvojenim za legalizaciju fiskulturne sale, tačnije 331.000 dinara, što će omogućiti dalja ulaganja u infrastrukturu škole“, dodala je ona.

U ime kolektiva Osnovne škole „Svetozar Marković“, kojoj je takođe uručena vredna oprema, prisutnima se obratila direktorka Tamara Janković koja je izrazila zahvalnost gradonačelniku i lokalnoj samoupravi i dodala da je školski sport jedna od najvažnijih činilaca osnovnog obrazovanja.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

38 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana K
09.02.2021. 17:16

Ova lokalna samouprava je stavila akcenat na školski sport i to je nešto što uvek treba podržati. Deci je potrebno da u najranijem uzrastu steknu navike koje će im kasnije u životu pomoći da lakše napreduju. Kroz sport se pre svega stiče upornost i vedar duh.Reprezentativna sala u Kosti,oplemenjena novim rekvizitima

Mika Chewra
09.02.2021. 17:20

Od cega su kosevi i lopte?
Kosevi verovatno od srebra,table od mahagonija,a mrezice su iz doba kad su kraljice cekale svoje kraljeve da se vrate iz borbe vezle.A lopte su verovatno od mravlje koze?Ili mozda koze krpelja sugarca?

Olgica
09.02.2021. 17:43
Odgovor za  Mika Chewra

Vi pokušavate da se rugate donaciji od skoro milion dinara… Kada su moja deca išla u školu pre 15-ak godina, plašili smo se da im se tabla ne sruči na glavu jer je bila u stanju raspadanja, kao roditelji smo se organizovali da kupimo lopte. Koliko ste do sada vi uradili da se unapredi bilo koji sektor?

Violeta
09.02.2021. 18:02
Odgovor za  Mika Chewra

Lokalna samouprava već godinama pruža kontinuiniranu podršku mladim talentima u oblasti sporta. Koliko je samo miliona izdvojeno za sportske organizacije i za klubove,za rekonstrukciju škola, a lokalna vlast ne izostavlja potrebe i za osnovnim školskim rekvizitima, da bi omogućilo deci i djacima što bolji i veći napredak u ovoj oblasti. Bravo!

Mile
09.02.2021. 18:09
Odgovor za  Mika Chewra

Miko,ti očigledno nisi ni pročitao šta piše u tekstu,bitno da si dao negativni komentar a na šta, nije važno,bitno da budeš protiv.Piše da je „Savez za školski sport Srbije poklonio opremu školi“ u prevodu našoj deci,da se igraju…aku tu ima šta da se bude protiv,samo napred

Visnja
09.02.2021. 18:47
Odgovor za  Mika Chewra

Pa u vreme zutih nisu dobili nista, o cemu dalje da pricamo? Ne cupka se u mesto, nego se stalno nesto radi, to treba pohvaliti.

Hani
09.02.2021. 18:54
Odgovor za  Mika Chewra

Kakve god da su nebitno je. Sada bar imamo renovirane tople ucionice, fiskulturne sale, novu IT opremu. Ranije smo kupovali krede i lopte dok su neki drugi bili na vlasti.

Bilja psiholog
09.02.2021. 19:49
Odgovor za  Mika Chewra

Cemu ovako los komentar…sta je ranijih godina uradjeno za obrazovanje, sada grad prepoznaje potrebe djaka i sve sta je potrebno za kvalitetno obrazovanje…hvala gradu na svakoj donaciji.

Hektor
09.02.2021. 17:35

Za vreme dok su neki drugi vrsili vlast u skolama ni krede nije bilo. A sada su skoro sve skole energetski sanirane, renovirane skolske sale ili izgradjene nove gde ih nije bilo. Zaiste se gradonacelnik trudi da sva deca imaju iste, sto bolje uslove za ucenje i igranje!

Zvezdica
09.02.2021. 17:37

Sve pohvale gradonacelniku za ulaganje u obrazovanje jer ta deca su nasa buducnost!

nikola7
09.02.2021. 17:38

Ovo je ta vredsnost grada Leskovca. Ulaganje u skolstvo, opremanje sala, kabineta i svega onoga sto je dobro da uslovi za ucenje i rekreaciju djaka budu bolji. Gradonacelnik vodi racuna o svim oblastima.

MORAVAC
09.02.2021. 17:38

Svaki dinar uložen u škole se višestruko isplati kroz godine odgojene zdrave i pametne dece Leskovca. Podrška Cvetanović za ovakve inicijative

Boka
09.02.2021. 17:42

Ulaganje u sport i sportske rekvizite u skolama je vazno jer podsticu rast i razvoj dece Takodje, motivisu decu da se bave sportom od malena.

Tona
09.02.2021. 17:46

Sportisti su ambasadori naseg grada. Od malena treba decu podsticati da se bave sportom, zato je vazno i da, su skole opremljene i da imaju dovoljno sportske opreme. Ovakve donacije puno znace nasim skolama. Lokalna samouprava svake godine izdvaja sve vise sredstava za razvoj sporta.

Saki
09.02.2021. 17:47

Samo tako nastavite ne osvrcuci se na glupe komentare nastavite da ulazete sto vise

Alek VV2
09.02.2021. 17:51

Uvek treba stavljati akcenat na mlade i talentovane ljude i pomoći im u ostvarenju njihovih sportskih ciljeva i dalje karijere! Kao i uvek, bravo za lokalnu samoupravu i gradonačelnika koji stalno misle na sve učenike, ovoga puta i na njihove fiskulturne sale, zarad boljeg funkcionisanja i napredak u sportu!

Ceca
09.02.2021. 17:51

Lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom prepoznala je važnost školskog sporta i ovim ulaganjem u fizičko vaspitanje dece dobićemo duhovno jače generacije.

Sandra
09.02.2021. 17:53

Ulaganje u sportskim salama škola je ulaganje u psihofizički razvoj naše dece. Lepo je što lokalna samouprava vrlo dobro zna šta radi, ulaže u budućnost. Bravo

KATARINA
09.02.2021. 17:54

Sadašnja vlast umnogome podrzava i pomaze razvoj mladih, skola i obrazovanja. Velike sume su i ove godine ulozene iz budžeta za rekonstrukciju skola i sportskih sala, igrališta, i napredak mladih u sportu. To se vidi i iz velike podrske koju sadašnja vlast a i sam gradonačelnik dobijaju od omladine i strucnog kadra iz sektora obrazovanja.

Aleksandar Veliki
09.02.2021. 18:03

Ulaganje u škole i sport je ulaganje u budućnost.

Sanjari
09.02.2021. 18:07

Za razliku od predhodne vlasti koja nije brinula o uslovima boravka dece u skolama, a kosevi i lopte bili misaona imenica, sadasnja vlast vodi racuna o svemu tome. Osim sto je uredjeno mnogo skola, odlicna stvar su i ulaganja ove vrste odnosno u sport. Sport razvija timski duh a takodje i odlicno utice na razvoj nase dece. Zato od mene sve pohvale za gradonacelnika Gorana Cvetanovica koji je jos jednom pokazao koliko mu je stalo do prosvete i obrazovanja u ovom gradu.

Bk
09.02.2021. 18:08

Stanujem u blizini Koste i ogu slobodno da kazem da je Cvetanovic ovu skolu digao iz pepela. Ranije nikog nije zanimalo gde nada deca uce i provode vreme, prozori su bili u totalnom raspadanju, igraliste nebezbedno ni za nas starije, otpao malter. A sada je milina pogledati novo ruho ne samo ove, vec i svih skola u gradu,a sto je direktna zasluga gradonacelnika.

Maki
09.02.2021. 18:19

Nas grad kao i nase rukovodstvo usmerili su svu podršku na skolstvo i decu,sto je zaista za svaku pohvalu.

Breskvica
09.02.2021. 18:22

Bitno je da deci od pocetka skolovanja prezentujemo zdrav nacin zivota kroz igru i zajednicko druzenje, a ovom donacijom se umnogome pomaze u ostvarenju ovih ciljeva.

NIKOLA
09.02.2021. 18:23

Svaka cast gradonacelniku i lokalnoj samoupravi za sve sto rade za nase skole, za ovaj grad.U kakvom su stanju skole i dvorista i skolska igralista bila ranije je bilo strasno.

Temida
09.02.2021. 18:24

Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za razvoj školskog sporta. Prednosti fizičke aktivnosti za decu su brojne i od vitalnog značaja, a i stara izreka “ U zdravom telu zdrav duh“ to lepo objašnjava.