FSJO: Klubovima na poklon 32 fudbalske lopte

Fudbalski savez Jablaničkog okruga danas je u svečanoj sali grada Leskovca, podelio trideset dve fudbalske lopte svim klubovima koji se takmiče pod patronatom okružnog saveza i Međuopštinske lige.

Za ovu donaciju izdvojeno je 160 hiljada dinara, kojom je Fudblaski savez ispunio obećanje dato na poslednjoj skupštini FSJO, da će svi klubovi dobiti po jednu kvalitetnu fudbalsku loptu.  

„Ovo su jedne od najboljih liga, ne samo u regionu, nego i na čitavoj teritoriji Fudbalskog saveza Srbije. To se pokazalo na takmičenju prošle godine, to se dokazuje i u ovoj takmičarskoj sezoni, već smo krenuli u prolećni deo sa vrlo kvalitetnom igrom , i želim da u ime svih vas i u ime svih nas izrazim pohvale na veliko požrtvovanje i entuzijazam, koji zahvaljujući vama u klubovima donose i da u fer sportskoj atmosferi odigramo do kraja ove sezone, da najbolji klubovi obezbede napredovanje“, rekao je u svom obraćanju predsednik FSJO Dragan Stojiljković.

Stojiljković je takođe istakao i da im veliku pomoć pruža lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, koji je zajedno sa svojim timom prepoznao značaj fudbala kao najvažnije sporedne stvari na svetu.

„Posle dužeg niza godina krenulo je da se malo ozbiljnije ulaže u uslove za razvoj fudbala i grad to čini u granicama svojih mogućnosti vrlo korektno, takođe pomažu i lokalne samouprave u Lebanu i Vlasotincu, koje pripadaju našem okružnom savezu. Posebno ističem Leskovac, koji je u ovoj i prethodnoj godini izdvojio značajna sredstva za izgradnju terena sa veštačkom travom, koji će vrlo brzo biti i u funkciji, posle prolaska ovih vremenskih nepogoda. Takođe, planirana su i određena sredstva za investicije u manje fudbalske sredine na teritoriji grada, a planira se i ozbiljnija pomoć oko sređivanja objekta gradskog stadiona sa pratećom infrastrukturom“, izjavio je Stojiljković.

U ime lokalne samouprave, prisutnima se obratila članica gradskog veća zadužena za sport Brankica Stamenković, napominjući da grad Leskovac pored obrazovanja i kulture, izdvaja velika sredstva i za sport.

„Cilj je da sport bude jedna od nosećih stvari u našoj opštini i gradu, pa eto i u našem okrugu. Izlazimo u susret svima vama koliko je god to moguće i trudimo se da bar taj infrastrukturni deo, bude i deo koji možemo da opredelimo iz budžeta i svake godine je sve veći i veći“, kazala je Stamenkovićeva i dodala da joj je drago što postoje ovakve inicijative i donacije, jer nijedna donacija nije mala i svaka doprinosi da se nešto u klubu dešava i da stvari idu na bolje.