Gradsko veće utvrdilo predlog budžeta težak 9 milijardi dinara

NIŠ- Na sednici Skupštine grada 22.decembra naći će se predlog buđžeta koji je jednoglasno utvrdilo Gradsko veće na 9 milijardi dinara što je za 10 posto veći od ovogodišnjeg. Planirana primanja i prihodi u gradskoj kasi naredne godine projektovani su na 8,271 miliona dinara a rashodi bi trebalo da budu 8,786 miliona dinara tako da će deficit iznositi oko 515 miliona dinara dinara.
Najveća stavka u strukturi prihoda biće porez na zarade 3,9 milijarde dinara što je u poređenju sa tekućom godinom povećanje od 1,2 milijarde zahvaljući novom zakonu po kome lokalnim samoupravama, umesto 40 odsto, ostaje duplo više sredstava po osnovu pomenutog poreza.
Ono što karakteriše rashodovnu stranu, to je znatno veće izdvajanje sredstava u oblasti socijale,a jedna od novina je i ta,što će u 2012. godini, jednokratnu novčanu naknadu dobijati i nezaposlene trudnice.
Kada je reč o pet gradskih opština,njima će iz gradske kase, direktno pripasti ukupno 284,7 miliona dinara,pet odsto više nego sada.Tako će Medijana dobiti 62,9 miliona,Palilula 59,Pantelej 57,Crveni Krst 54 i Niška Banja 50,8 milona dinara.