Humanitarna akcija maturanata DOGAĐAJ GODINE

Humana misija maturanatana tri pirotske srednje škole, događaj godine u izboru gledalaca i gostiju TV Pirot

Humani potez maturanata tri pirotske srednje škole- Gimnazije, Ekonomske i Tehničke škole koji su se odrekli kupovine skupih toaleta za maturu, a  taj novac dali  u humanitarne svrhe,u  izboru gledalaca i gostiju u novogodišnjem programu TV Pirot proglašen je za događaj 2017. godine.

Podsećamo da su za matursko veče koje su proslavili bili su obučeni  u majicama na kojima je pisalo “Budi i ti nečiji heroj“.U humanitarnoj akciji prikupili su i uplatili više od 700.000 dinara za lečenje troje najmlađ|ih Piroćanaca kojima je pomoć bila neophodna.

U izboru redakcije TV Pirot za dogadja godine bilo je još 11 predloga. To su završetak tadova na ističnom I južnom kraku Koridora 10, ,Prodaja ‘’AHA Mure Prvi maj’’, socijalni program u ‘’Tigru A.D.’’, rekonstruckja dve pirotske škole, Pirot bio domaćin Sajma projekata EU u Srbiji, rekonstrukcija srednjevekovne tvrdjave Momčilkov grad,.

Među predlozima su bili i Pirot u medjunarodnoj mreži ‘’Mišlenovih’’ gradova, Pirotsko pozorište domaćin Fetsivala ‘’Joakim Vujić’’, Mladi Piroćanac Uroš Ivanković preplivao Zavojsko jezeri u dužini od 17 kilometara, skupltura konja Jabučila u parku Momčilovog grada i košarkaš Lazar Rašić medju najboljim basketašma na svetu.