On je sinoć zauzeo tron omiljenog komičara leskovačke publike (VIDEO)

LESKOVAC – Preobukavši Rucantea u lik ciganina prevaranta koji govori lokalnim dijalektom kao da dolazi iz leskovačke Sat mahale, glumac Nenad Mitrović je uspeo da postane novi miljenik publike i izazove smeh do suza na sinoćnjoj premijeri „Mušice“ u gradskom Narodnom Pozorištu.

U trenucima možda i sa previše karikiranja i psovki, ali se to očigledno dopalo leskovačkoj publici.

Ovo je renesansni komad koji se igra vekovima i mi smo želeli da ga približimo domaćoj publici, a to je najlakše uraditi kada u jednom od likova ugradite deo njihovog sveta„, kaže nam sam Mitrović, vidno uzbuđen nakon premijere.

U predstavi pored njega igraju i Stanislav Grujić, Mina Cocić, Filip Radivojević, Suzana Grujić i Petra Dimitrijević, koji su tokom celog komada uspešno koketirali i sa samom publikom, zavlačili se među redove u sali, pa čak se i lično obraćali licima koja bi prepoznali u gledalištu.

musica-4

Iako najavljivana kao predstava samo za one preko 18 godina, osim niza izgovorenih psovki i vulgarnih rečenica, sve ostalo je upakovano na granici „da bi nešto tu i trebalo da se desi i samo što nije“.

Oni koji su očekivali neke eksplicitnije scene na daskama koje život znače zasigurno su bili razočarani, ali su se bar dobro nasmejali u sat i nešto vremena, koliko „Mušica“ i traje.

„Mušicu“ italijanskog renesansnog komediografa Anđela Beolka Rucantea, sa primesama Komedije del arte, na leskovačkim daskama koje život znače stavili su na noge Stanislav Grujić i Ivica Klemenc.

Dragan Marinković