Krijumčarili ljude

PREŠEVO – Službenici Policijske stanice u Preševu podneli su danas  krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju protiv Jetona A. (1991) i Škodrana S. (1990), iz sela Aliđerce, opština Preševo, zbog  sumnje da su  izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi kao  i falsifikovanje isprava.Sumnja se da je Jeton A. 16. marta ove godine neregistrovanim vozilom na kome je postavljena jedna registartska tablica nemačkog registarskog područja, a koje je nabavio Škodran S. prevozio sedam državljana Avganistana i jednog državljana Iraka, iz sela Miratovac, opština Preševo do sela Levosoje, opština Bujanovac. Strani državljani su na nedozvoljen način prešli državnu granicu između Republike Makedonije i Republike Srbije.

Tužilaštvo je stavilo zahtev za sprovođenje istrage i osumnjičeni Jeton A. je predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju koji mu je odredio pritvor do mesec, dok se Škodran nalazi u bekstvu i za njim se intenzivno traga.

(Kraj)

 

Strani državljani su zbog nedozvoljenog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Srbiji uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji je šestorici izrekao kazne zatvora u tajanju od po devet  dana i dvojici opomenu.