FUDBALSKA ZONA ZAPAD

Još jedna blistava pobeda kuršumlijske Kosanice

KURŠUMLIJA- Kuršumlijski fudbalski klub Kosanica pobedio je danas goste Jedinstva iz Mijatovca kod Krušveca sa rezultatom 4:0. Protivnička mreža zatresla se tek u drugom poluvremenu golom Pavićevića, koji je progšane i igračem ovog meča.

Utakmicu sa prkeo oko 100 gledalaca sudio je Đorđe Šaranović, koji je za suđenje dobio osmicu, dok su stelci bili Pavićević, dva gola,  Gvozdenović i Milićević. Žuti kartoni: Pavićević ( Kosanica), I. Stanković ( Jedinstvo).

KOSANICA: Šejić 7, Gajić 7, Pećaranin 7,5, Ivić 7, Lukić 7, Milićević 7,5, Jovanović 7 ( Maksimović 7), Arsenijević 7 ( nedeljković 7), Pavićević 8,5, Popović 7, Gvozdenović 7,5.

JEDINSTVO: Miladinović 7, Radovanović 5,5, I. Stanković 6, Petronijević 6, Petković 5,5, Marko Stanković 5,5, Misić 6, Radenković 6, Milojević 6, Miloš Stanković 6.

Čitav prvi tok sureta proteko je u terensku inicijativu domaćina. Gosti su se odlučili na bunker . Uz to na golu u tom delu sureta istako se golman Miladinović sa nekoliko bravuroznih intervencija. U drugom delu igre sve je došlo na svoje mesto. Domaćini su dodali još veći gas, gosti sa desetoricom igrača nisu mogli da odole svim naletima.

Četiri puta su kapitulirali a mogli su da odu kući sa još koji gol u njihovoj mreži.

Prva radost za domaćina usledila je u 55 minutu a stelac je ko nego drugi Uroš Pavićević. Usledio je idelan centar šut Gajića sa desne strane, a  sve je to pratio izvanredni  Uroš Pavićević i udacem glavom primorao na kapitulaciju po prvi put Miladinovića.

Samo dva minuta ksnije prednost je udvostučio isti igrač  ovog puta jednu dubinsku loptu uputio je u prazan prostor Milićević, Pavićević je  bio brži od svojih pratioca i pored istrčalog golmana gostiju poslao loptu u mrežu.

Na 3:0 povisio je brzonogi Gvozdenović upošljen od Jovanovića koji je sa ivice kaznenog prostora lukavo šutirao u nebranjeni deo mreže. Konačnih 4:0 delo je Milićevića  koga je idelano uposlio Nedeljković.

Vredna pobeda Kuršumijčana u borbi za gornji deo tabe. Ponovo centralna figura sureta bio je dvostrukis telac Uroš Pavićević koji je postao polako „noćna mora“ za golmane u Zoni Zapad.

Vukašin Stevanović