MEDVEĐA Diani Kosumi zlato na karate turniru Šotokan federacije

U konkurenciji 15 klubova iz Srbije, Makedonije i Bugarske sa oko 200 učesnika, Karate klub Jablanica Medveđa osvojio je u ukupnom plasmanau treće mesto na Međunarodnom karate turnir Šotokan federacije, održanom u toj opštini, a takmičarka Diana Kosimi osvojila je zlatnu medalju.

Reč je o  XIV karate turniru „Jablanica Open 2018“, gde se takmičilo pojedinačno u katama i borbama i ekipno u katama. Takmičenje je održalo u nedelju, 10.juna. Organizator nadmetanja je Sportski savez opštine Medveđa, u saradnji sa lokalnom samoupravom i karate klubom Jablanica iz ove lokalne samouprave.

Karate je sport koji je najtrofejniji u Medveđi, a KK “Jablanica” osim što Medveđi donosi medalje sa državnih i međunarodnih takmičenja, omogućila je našem mestu da bude domaćin ovog turnira međunarodnog karaktera. Lokalna samouprava će i dalje podržavati sve što je vezano za sport u Medveđi, jer je jedan od naših ciljeva da se deca i mladi okrenu sportu i rekreaciji i na taj način sklone sa ulice. Velika je čast, ponos i zadovoljstvo biti sa decom i sportskom omladinom. Zahvaljujem svima koji su dali podršku turniru i koji Medveđu na najbolji način promovišu širom Srbije”, kazao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, otvarajući ocu prestižnu sportsku manifestaciju.

Za ekipu Jablanica srebrne medalje osvojili su Milena Filipović i Dušan Cvetković, dok su Marko Paunović i Marko Stanković osvojili drugo mesto u katama pojedinačno, a bronzana medalja pripala je Petru Paunoviću. Karate klub Jablanica Medveđa osvojio je treće mesto u katama ekipno.

Među nagrađenima našli su se karate klubovi Fenidž iz Vranja, Mladost iz Bosilegrada kao i karate klub Vlasotince, a na turniru su pored dve ekipe iz Makedonije i jedan iz Bugarske i klubovi iz Medveđe, Vlasotinca, Bojnika, Lebana, Leskovca, Vranja, Bujanovca, Bosilegrada i Pukovca.