Meštani Krajkovca kod Merošine pokreću seoski turizam

NIŠ –  Meštani Krajkovca uz pomoć oni koji su poreklom iz ovog sela I lokalne samouprave rešeni su da razviju seoski turizam. Otvorili su internet portal www.krajkovac.rs na kome su predstavili svih 120 domaćinstava ovog sela nedaleko od Merošine.Učitelj Mikica Kulić,urednik portal kaže da će javnost  moći da pogleda arhivsku građu koja je godinama prikupljana, fotografije starog Krajkovca, svedočanstva o junacima Prvog svetskog rata,prikaz najatraktivnijih turističkih tačaka u Krajkovcu i okolini danas.

Krajkovac se nalazi na svega 25 kilometara od Niša,u podnožju  planine Mali Jastrebac. Pored ove planine,bogate šumskim plodovima krajkovački kraj može da ponudi posete pre svega manastiru Svetog Jovana iz 14.veka,gde su svojevremeno monasi negovali bliske veze sa Dubrovnikom. Interesantna je i crkva Svetih Vrača,zemunica Nikodija Stojanovića Tatka,Oblačinsko jezero„, rekao je na konfrenciji za novinare u Medija centru Mikica Kulić.

On je dodao da je u poslednjih pet godina otkupljeno je više od 50 placeva u neposrednoj blizini Krajkovca radi bavljenja seoskim turizmom.

Naredni korak je otvaranje Turstičke organizacije Merošina,a potom bi na portalu stavili konkretnu ponudu za seoski turizam„, najavio je Oliver Paunović,direktor portala Krajkovac.

Već ima nekoliko porodica zainteresovanih da se bave seoskim turizmom,ponude smeštaj,usluge,domaću hranu i proizvode.