Ministar Stanković najavio prijem novih lekara u Pirotu

PIROT – Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zoran Stanković izjavio je danas u Pirotu da će ministarstvo podržati inicijativu lokalne samouprave o zapošljavanju 10 lekara u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama.

“Ministarstvo zdravlja će sa Fondom zdravstvenog osiguranja i lokalnom samoupravom  definisati sve elemente oko prijema ovih lekara koji treba da rade, da dobiju identifikacioni broj i da mogu da prepisuju recepte”, kazao je Stanković, dodajući da je to dobar put da se mladi ljudi zadrrze u svojim sredinama.

Pet lekara će dobiti posao u Opštoj bolnici, a pet u Domu zdravlja, a njihove plate finansiraće opština Pirot.

Odgovarajući na pitanje o jučerašnjem usvajanju izmena zakona po kome će lekari biti plaćeni po učinku, Stanković je ocenio da ne postoji razloga za strah.

“Plate neće biti smanjene za 10 odsto za sve one koji izvrše prosečne radne obaveze koje važe za lokalne zdravstvene ustanove”, kazao je Stanković.

Stanković je posle razgovora sa predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima posetio bolnicu i Dom zdravlja i tom prilikom ocenio da će u pirotskom  Zavodu za javno zdravlje biti izabran direktor po propisima koje nalaže zakon.

(Kraj)