Nagrađeni najbolji na Izložbi suvenira i publikacija u Leskovcu, među njima i Medveđa i Bojnik

Turistička organizacija grada Leskovca je ovogodišnju 14. po redu Izložbu suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2021“ zbog trenutne epidemiološke situacije održala u izmenjenom formatu, bez prisustva učesnika. Nagrade su dodeljene u jedanaest kategorija, a odnose se na suvenire i propagandne materijale sa kojima Turistička organizacija na najbolji način predstavlja svoju turističku destinaciju.

Po prvi put ove godine u kategoriji video publikacije pored promo filma i reportaže dodeljena je nagrada za TV promo spot.

Petočlani žiri, sastavljen od književnih umetnika i predstavnika Turističke organizacije grada Leskovca je dodelio nagrade u sledećim kategorijama:

U kategoriji Jednolisna turistička publikacija treću nagradu dele TO opštine Bojnik za kalendar priredbi i manifestacija i TO opštine Medveđa „Ćorov vodopad Petrilje“, drugu nagradu dele – TO opštine Trstenik za komplet lifleta i TO opštine Inđija za publikaciju „Keltsko selo“, a prvu nagradu osvojila je TO opštine Kladovo , za set publikacija o prirodnim atrakcijama

U kateogriji Višelisna turistička publikacija do 50 strana treću nagradu dele TO Bela Palanka za „Zavičajna kuhinja belopalanačkog kraja“ i TO opštine Vlasotince za „Vinski bal, prvih 60 godina“, drugu nagradu dele – TO opštine Knić za publikaciju „Čudesna ruža Gruža“, TO opštine Inđija za publikaciju „Tragom istorije“ i TO Sokobanja za publikaciju „Ispunjeni dani u Sokobanji“ i prvu nagradu osvojila je TO grada Kruševca za publikaciju „U slavu Kruševca“.

Najbolje turističke publikacije sa preko 50 strana su: treća nagrada – TO opštine Inđija za „Gastro vodič“, druga nagrada – Gradska turistička organizacija Kragujevac za set publikacija „Vinski putevi Šumadija i Pomoravlje i Šumadijska rakija“ i prva nagrada – TO opštine Vlasotince za „Vlasotinački kuvar“.

Za najbolje video publikacije – promo film treću nagradu dele Turistička organizacija Kraljevo „Planina Stolovi“ i Turistička organizacija opštine Medveđa „Turistički potencijali“, drugu nagradu dele TO opštine Inđija i TO Užice „Okom umetnika“, a prva nagrada je pripala TO Sokobanja „Zeleno srce Srbije“.

U kategoriji Video publikacija – reportaža treću nagradu dele TO grada Loznice „Lilanje u Loznici“ i TO opštine Bečej „Srcem kroz ravnicu“, drugu nagradu dele – TO Novi Bečej i GTO Kragujevac „Kneževa prestonica“ i prvu nagradu osvojila je TO Kraljevo,“ Rudno“.

Za Video publikaciju – TV promo spot treću nagradu dele TO opštine Bečej „Festivali“ i TO Kraljevo „Zimuj u Kraljevu“, drugu nagradu osvojila je TO Novi Bečej i prvu nagradu GTO Kragujevac „Kultura“.

Za najlepšu suvenir na trećem mestu našli su se TO Novi Bečej za suvenir „Magična kutija“ i TO opštine Bojnik za suvenir „Varjača sa receptom“, drugu nagradu dele – TO Bor za set suvenira od terakote, TO grada Zaječara sa kesu i notes sa olovkom i TO opštine Inđija za statuetu Milunke Savić i prvu nagradu osvojila je TO opštine Ivanjica za set suvenira sa motivima „Nušićijade“.

U kategoriji Upotrebni predmet treću nagradu dele TO grada Loznica za slatki set i TO grada Zaječara za set majica sa motivima „Gitarijade“, drugu nagradu dele – TO Sokobanja za set upotrebnih predmeta i TO grada Kruševca za set „Šarengrad“, a prva nagrada pripala je GTO Kragujevac za izuzetno bogat set upotrebnih predmeta.

Za Turistički plakat treća nagrada pripala je TO optine Knić za plakat „Knić i Gruža kroz objektiv“, drugu nagradu dele TO Kraljevo za „Viteški spektakl Maglič“ i TO grada Loznice za „LilaLo festival“, a prvu nagradu osvojila je TO Novi Bečej za plakat „Nagrada Novog Bečeja Super drive cup“.

Najoriginalniji eksponat je TO opštine Majdanpek za 3D knjigu „Legenda o Hajduk Rajku i pećini“.

U kategoriji Turistička fotografija – KOLEKCIJA turističkih fotografija treća nagrada pripala je TO opštine Bojnik za kolekciju kultura, tradicija i priroda, druga nagrada GTO Kragujevac za kolekciju „Jesen u Kragujevcu“, autor Zoran Lazarević Laki i prva nagrada pripala je TO opštine Knić za kolekciju „Šumadija i rakija“, autor Ivan Stojanović.

Za Turističku fotografiju – POJEDINAČNA fotografija treću nagradu dele TO opštine Inđija za „Keltsko selo“ i TO opštine Knić za fotografiju „Devojka iz Gruže“, autor Luka Jordanski, drugu nagradu dele TO opštine Bojnik za fotografiju „Radan“, autor Jelena Radonjić i TO opštine Temerin za fotografiju „Park prirode Jegrička – staza zdravlja“, a prvu nagradu dele TO opštine Knić, fotografija „Ribari“ – autor Vesna Mijajlović.

U kategoriji Turistička mapa treću nagradu dele TO opštine Bečej i TO Sokobanja, drugu nagradu dele TO Vršac za „Vršačke planine i pešačke staze“ i TO Bojnik za mapu „Stazama Radana“, a prva nagrada otišla je u ruke TO Niš za izuzetno čitku, preglednu i odlično dizajniranu turističku mapu grada Niša.

Za Turističku razglednicu treću nagradu dele TO gradske opštine Surčin, TO opštine Bečej i TO opštine Kladovo, drugu nagradu dele TO opštine Knjaževac i TO Niš za set razglednica, prva nagrada pripala je TO opštine Trstenik za set razglednica vrhunskog dizajna i kvaliteta štampe.

Počev od ove godine Turistička organizacija grada Leskovca će dodeljivati specijalna priznanja za razvoj i unapređenje turizma. Na XIV Izložbi suvenira i turističkih publikacija komisija je odlučila da ovo priznanje dodeli Turističkoj organizaciji Srbije.

Kolektiv Turističke organizacije grada Leskovca se zahvaljuje svim učesnicima na značajnom doprinosu manifestaciji Izložba suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2021“,a posebno Turističkoj organizaciji Srbije na neizmernoj podršci koju pruža TOL – u i ostalim lokalnim Turističkim organizacijama u Republici.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar