Nagrađeni najbolji sportisti

Karatista Marjan Janković proglašen je za najboljeg sportistu grada Vranja za 2017. godinu, dok je najbolja sportistkinja Ivana Davidović, članica Kik-boks kluba „Vranje“, saopšteno je na svečanoj dodeli nagrada najboljima u vranjskom sportu.

Za najbolji sportski kolektiv izabran je FK Dinamo, a nagradu je treneru kluba Draganu Antiću, uručio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Milenković, čestitao je svim dobitnicima i istakao da je za njih ovo „veliko priznanje, satisfakcija i motivacija za dalji rad“.

„Grad podržava sport. U protekloj godini imali smo mnogo sportskih uspeha i izvanrednih rezultata. Naš grad ima jedan rasadnik talenata kojima je pomoć i podrška potrebna. Kao grad smo mnogo uložili u sportsku infrastrukturu. Posle više decenija krenula je rekonstrukcija gradskog stadiona Dinamo koji će biti gotov septembra ove godine“, najavio je Milenković.

Najbolji stručnjak u oblasti sporta za 2017. godinu je fudbalski sudija Dejan Stajić Sose, dok je najbolji stručnjak-trener Goran Jović Belča GRMFK Vranje.

Sportsko iznenađenje je rvač Aleksandar Nikolić, a sportski radnici godine su Marjan Đorđević Macan i Zoran Arizanović, radnik Sportskog saveza Grada Vranja.

Specijalna priznanja pripala su rukometašu Darku Arsiću i MMA borcu Slađanu Dragišiću, a nagrada za životno delo dodeljena je fudbaleru Slobodanu Garašaninu

Najbolji kolektiv u oblasti rekreativnog sporta je Atletski klub „Vranjski maratonci“, a dodeljena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim nadama Grada Vranja.

Gradonačelnik je posebno, kako kaže, ponosan što grad ulaže u školski i rekreativni sport.

„Izdvajam akciju „Sport u škole“ koju sprovodimo sa Sportskim savezom gde učimo decu da se bave sportom, a sa njima u osnovnim školama rade obučeni treneri. Nastavljamo, naravno, i dalje da podržavamo sport, klubove i da afirmišemo sportske aktivnosti“, istakao je Milenković.

Gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević, govoreći o uspesima vranjskih sportskih kolektiva, naglasio da je konačni cilj da Vranje bude grad u kome je sport dostupan svima.