Najbolji plivači učenici iz “Josifa” i gimnazijalci

Preko 180  učenika iz skoro svih osnovnih i srednjih škola iz Leskovca učestvovalo je danas na Opštinskom takmičenju u plivanju u organizaciji Saveza za školski sport.

Svako ko je osvojio prvo, drugo ili treće mesto dobio je medalju i diplomu, a samo najbolji izborio je pravo da učestvuje na republičkom takmičenju, koje se održava u Kragujevcu 05.decembra ove godine.

Plivale su se sve discipline i to kraul, leđno, prsno i delfin, a kategorije su bile podeljene 1 i 2 razred, 3 i 4, 5, 6, 7 i 8 razred kod osnovnih, a kod srednjih škola 1 i 2 razred i 3 i 4 razred.

 

Najbolja osnovna škola po osvojenim medaljama na današnjem takmičenju je Josif Kostić, sledi Svetozar Marković i na trećem mestu je Vožd Karađorđe. Kod Srednjih škola najbolja je Gimnazija, sledi Tehnička škola “Rade Metalac“ i na trećem mestu je medicinka.

Na današnjem takmičenju medalje i diplome su delile gradski vecnik za sport Brankica Stamenkovic i potpredsenica odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Valentina Aksentijević Mitrović.