Naloženo svim službama da preduzmu hitne mere na čišćenju snega

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, naloženo je preduzeću “Saba Belča” da intenzivira rad raspoložive mehanizacije u skladu sa planom rada zimske službe, a dat je i nalog javnim preduzećima “Komrad” i “Vodovod” da nastave sa preduzimanjem hitnih mera na održavanju javnih površina i čišćenju ulične kanalizacione mreže.

Gradski štab za vanredne situacije zatražio je od MBA “Ratko Mitrović” ogranak JUG 4 da nastavi sa održavanjem i čišćenjem državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja.

 

Centru za socijalni rad naloženo je da u slučaju potrebe obezbedi privremeni smeštaj ugroženim građanima, kao i da ekipe ove ustanove obilaze stanovništvo, naročito u seoskim sredinama, dok će Odeljenje za inspekcijske poslove pojačati kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara, kao i kontrolu uklanjanja ledenica.

Zatražena je i puna mobilnost poverenika civilne zaštite, njihovih zamenika i sekretara Mesnih zajednica, koji su u obavezi da budu u stalnom kontaktu sa Operativnim centrom Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarijom za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel vlasnicima da pravilno parkiraju svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanja mogle nesmetano da funkcionišu, pošto je zbog nepropisno parkiranih automobila problema sa čišćenjem snega bilo u Ulicama Strahinjića Bana, Gnjilanskoj, Zelengorskoj i delu Hilandarske.