Niški bombaš ponovo uhapšen, sada na zatvorskom pragu

Tek što je odležao 48-satni pritvor zbog priznanja da je oktobra 2017. godine bacio kašikaru na carinsko skaldište u Gadžinom Hanu i bio saučesnik u paljenju automobila načelnika Kriminalističke policije u Nišu Dejana Utvića, niški bombaš, N.S. (27) iz okoline Merošine je ponovo uhapšen, i to na izlazu iz zatvora.

Ponovo mu je određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Odmah nakon puštanja N.S. iz KP zavoda Niš, sačekali su ga policajci i opet priveli. Njemu je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Njemu se osim ovog dela, pišu Merošinske Vesti, stavlja još na teret da je 28. juna 2017. godine na Somborskom bulevaru u Nišu zapalio vozilo „mercedes“ beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo jednog Nišlije. Za oba krivična dela dobio je po sporazumu sa tužilaštvom kaznu od osam meseci zatvora.

Da podsetimo, N.S. iz okoline Merošine bio je uhapšen zajedno sa S. S. (22), A. Ž. (22), koji su osumnjičeni da su nakon njegovog angažovanja da ih preveze, polili benzinom i zapalili Utvićev auto koji je delimično izgoreo. Sva trojica su u petak izašla iz pritvora pošto su sa Osnovnim javnim tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice.