Novčana podrška EU i za Belu Palanku

Na svečanom uručenju odluka o finansiranju projekata koji doprinose poboljšanju poslovnog okruženja programa EU PRO u Kragujevcu održana je prezentacija opštine Bela Palanka kao primera dobre prakse realizacije projekata koji su finansirani sredstvima EU.

Opština Bela Palanka će uz podršku Evropske unije u narednom periodu realizovati projekte izrade tehničke i planske dokumentacije kao i projekte poslovne infrastrukture.

Skupu je prisustvovao šef delegacije Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici koji je uručio odluke o finansiranju predsednicima opština i gradonačelnicima, pomoćnik ministra za evropske integracije Vlade RS Branko Budimir i predstavnici 34 lokalnih samouprava iz Srbije.

“Izuzetno je zadovoljstvo što smo imali priliku da prezentujemo predstavnicima EU i nadležnim ministarstvima realizovane projekte lokalne samouprave. Putem programa Evropske unije opština Bela Palanka je u prethodnim godinama, zahvaljujući dobrim projektima, uspela da privuče sredstva u iznosu od oko milion i 700 hiljada evra”,  istakao je Goran Miljković predsednik opštine ove opštine Goran Miljković.

On je zatim govorio o programu Evropski PROGRES čiji su članovi od 2014.godine i o uspešnoj realizacijom 20 projekata u vrednosti od blizu 40 miliona dinara postali takođe, primer dobre prakse.

“Zadovoljstvo mi je što se današnjim skupom nastavlja saradnja naše opštine i programa EU PRO i što ćemo u narednom periodu na osnovu Odluke ovog programa unaprediti poslovno okruženje naše opštine a sve u cilju privlačenja stranih i domaćih investicija za dobrobit građana Bele Palanke ‘’, dodao je Miljković.

Prezentaciju realizovanih projekata putem programa Eksčejndž prekogranične saradnj, IPA programa za oblast socijalna zaštita i programa Evropski Progres, održala je šef odseka za izradu projekata razvoja opštine Bela Palanka Biljana Milenković.