Osmoro povređenih u šest saobraćajnih nezgoda

NIŠ – Čak osmoro povredjenih u šest saobraćajnih u nezgoda bilans je protekla 24 kišovita i tmurna časa u Nišu.

„Učesnici nezgoda uglavnom imaju povrede glave, grudnog koša i ekstremiteta“, izjavili su u Hitnoj pomoći u Nišu.

Prema rečima lekara Hitne pomoći prvi pregledi na terenu ukazivali su na to da povredjeni imaju lakše povrede, ali su svi prebačeni u Klinički centar na dalju dijagnostiku i lečenje.

Od šest saobraćajnih nezgoda, dodaju u ovoj ustanovi, u tri se radilo o obaranju pešaka.

„Sinoć oko 20,20 časova ženska osoba stara 24 godine oborena je na Bulevaru Zorana Djindjića kod „Simpa“, a oko 20 časova šesdesetčetovrogodišnja žena oborena je na Bulevaru Nemanjića kod „Maksija“.  Takodje na Bulevaru Nemanjića, juče oko 8,30 časova oboren je stariji muškarac“, izjavila je

dežurni lekar niške Hitne pomoći Jadrana Trifunov.

Ekipa Hitne pomoći, prema njenim rečima, zbrinula je juče i biciklistu starog 79 godina koji je oko 18 časova oboren kod Makove benziske pumpe.

„Najviše povredjenih bilo je u udesu koji se oko 19 časova dogodio U Malči, na putu Niš-Svrljig. U tom udesu dva muškarca i jedna žena zadobili su povrede grudnog koša“, rekla je Trifunov.

Ekipe Hitne pomoći prevezle su do Kliničkog centra i jedno lice koje je juče oko 13,30 časova povredjeno u sudaru dva automobila na ulgu Bledske ulice i Ulice Nikole Kopernika.

Iz niške Hitne pomoći apelovali su na  sve gradjane na maksimalan oprez u saobraćaju zbog smanjene vidljivosti i klizavih kolovoza.

Biljana Ljubisavljević