Ovo su dobitnici OKTOBARSKIH NAGRADA grada Leskovca – učenici, studenti, nastavnici, profesori, humanisti, doktori, kulturne ustanove, škole i jedan reditelj

Jedan reditelj i tri gradske ustanove dobiće ove godine Oktobarsku nagradu u vidu medalja, što je druga po redu najznačajnija nagrada koja se tradicionalno dodeljuje na Dan grada, 11. oktobar.

Zbog izuzetnog doprinosa efikasnom podizanju nivoa pružanja zdravstvenih usluga građanima i promovisanja grada Leskovca u zemlji i inostranstvu, medalja će pripasti Opštoj bolnici Leskovac. Darku Bajiću, reditelju, umetničkom direktoru festivala „LIFFE“, zbog izuzetnog angažovanja da se grad Leskovac pozicionira kao umetnički centar kulture u Srbiji, a Narodnom muzeju povodom 70 godina postojanja i uspešnog rada u prezentovanju istorije našeg grada, negovanju tradicije, očuvanju kulturno-istorijske baštine i promovisanju grada širom Srbije i sveta. Takođe, osvajač medalje je i Muzička škola „Stanislav Binički“ povodom 70 godina postojanja i uspešnog rada i 10 godina organizovanja festivala „LEDAMUS“, koji je doprineo razvoju muzičke kulture u Leskovcu i promovisanju grada Leskovca širom Srbije i sveta.

ODLUKU O DODELI NAGRADA GRADA LESKOVCA ZA 2018. GODINU – NOVČANIH NAGRADA

 1. IVI PETKOVIĆ, učenici OŠ „Josif Kostić“ u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na Državnom prvenstvu u plivanju za pionire i promovisanje grada Leskovca.
 2. BRATISLAVU PEŠIĆU, učeniku Medicinske škole u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na Državnom prvenstvu i Mediteranskim juniorskim igrama u plivanju za juniore i promovisanje grada Leskovca.
 3. NINI STANISAVLJEVIĆ, učenici OŠ „Josif Kostić“ u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na Državnom i Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju za pionire i kadete i promovisanje grada Leskovca.
 4. MILICI PEJČIĆ, učenici Medicinske škole u Leskovcu a izuzetne rezultate ostvarene na republičkim takmičenjima iz matematike i promovisanje grada Leskovca.
 5. EMILIJI CVETANOVIĆ, učenici Medicinske škole u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na republičkim takmičenjima iz matematike i promovisanje grada Leskovca.
 6. VIKTORU RISTIĆU, učeniku Medicinske škole u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na republičkim takmičenjima iz matematike i promovisanje grada Leskovca.
 7. EMILIJI CVETKOVIĆ, učenici Medicinske škole u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na republičkim takmičenjima iz matematike i promovisanje grada Leskovca.
 8. VELJKU TOLJIĆU, učeniku OŠ „Vožd Karađorđe“ u Leskovcu za izuzetne rezultate ostvarene na Srpskoj, Balkanskoj i Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi i promovisanje grada Leskovca.
 9. KRISTINI DENIĆ, doktoru medicinskih nauka – farmacije za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja i rada u oblasti farmakologije i toksikologije i promovisanje grada Leskovca.

10.DR JOVANI NIKOLIĆ, potporučniku za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradui promovisanje grada Leskovca.

ODLUKU O DODELI NAGRADA GRADA LESKOVCA ZA 2018. GODINU – POHVALA

 1. DOO „BANE KOMERC“ LESKOVAC za rezultate ostvarene u proizvodnji i prometu proizvoda od plastike, društveno odgovorno ponašanje, humanost i doprinos razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu.

2.DOO „BRAĆA ĐOKIĆ“ za rezultate ostvarene u proizvodnji i preradi mesa, izraženu humanost i poboljšanje privredne klime u Leskovcu.

3.FABRICI NAMEŠTAJA „MITA“ za rezultate ostvarene u proizvodnji trpezarijskog nameštaja i razvoj privrednog ambijenta u Leskovcu.

 1. „DCP HEMIGAL“ za zapažene rezultate ostvarene u proizvodnji kozmetičkih proizvoda i doprinos razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu.

5.ZZ „MORAVAC“ za zapažene rezultate ostvarene u preradi i izvozu šumskih pečuraka, kultivisanog voća i doprinos razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu.

6.SAMOSTALNOJ LIVAČKOJ RADNJI „VITKO“ za rezultate ostvarene u proizvodnji livenih proizvoda, negovanje tradicionalnog zanata i doprinos razvoju privredne klime u Leskovcu.

7.EXPERT STIL za rezultate ostvarene u proizvodnji voća i doprinos razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu.

8.VLADICI NEŠIĆU, poljoprivrednom proizvođaču za rezultate ostvarene u povrtarskoj proizvodnji, razvoju poljoprivrede i doprinos u očuvanju našeg sela.

9.SRĐANU MLADENOVIĆU, preduzetniku za rezultate ostvarene u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji, jačanju preduzetništva i doprinos razvoju privrednog ambijenta u Leskovcu.

 1. DOMU UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA LESKOVAC povodom 70 godina postojanja i uspešnog rada i za izuzetan doprinos i ostvarene rezultate u dosadašnjem radu.
 2. ŠKOLI ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE „11. OKTOBAR“ LESKOVAC povodom 50 godina postojanja i uspešnog rada, za izuzetan doprinos socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i ostvarene rezultate u dosadašnjem radu.
 3. SREDNJOJ MEDICINSKOJ ŠKOLI U LESKOVCU povodom 60 godina postojanja i uspešnog rada i za izuzetan doprinos i zapažene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu.
 4. SREDNJOJEKONOMSKOJŠKOLI „ĐUKA DINIĆ“ U LESKOVCU povodom 70 godina postojanja i uspešnog rada i za izuzetan doprinos i zapažene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu.
 5.  OŠ „NIKOLA SKOBALJIĆ“ U VELIKOM TRNJANU povodom 130 godina postojanja i uspešnog rada i za izuzetan doprinos i zapažene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu.

15.OŠ „RADOJE DOMANOVIĆ“ U MANOJLOVCU povodom 140 godina postojanja i uspešnog rada i za izuzetan doprinos i zapažene rezultate u vaspitno-obrazovnom radu.

16.IVICI ZDRAVKOVIĆU, studentu Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu za rezultate ostvarene na takmičenjima od nacionalnog i međunarodnog značaja u kulinarstvu, popularizaciju gastronomske ponude leskovačkog kraja i promovisanje grada Leskovca kao grada roštilja.

17.MOMČILU CONIĆU, nastavniku veština u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu za rezultate ostvarene u unapređenju obrazovnog procesa Visoke poslovne škole iz oblasti tehnologije hrane i gastronomije i promovisanje turističkog potencijala juga Srbije.

18.PREDRAGU STOILJKOVIĆU, nastavniku hemije za rezultate ostvarene u prosvetnom radu i doprinos osvajanju mnogobrojnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti hemije i promovisanje grada Leskovca.

19.SUZANI ŽIVKOVIĆ, profesorki matematike u Medicinskoj školi za rezultate ostvarene u obrazovno-vaspitnom radu i doprinos osvajanju mnogobrojnih nagrada na republičkim takmičenjima iz oblasti matematike i promovisanje grada Leskovca.

20.LJILJANI RISTIĆ, profesorki matematike u Medicinskoj školi za rezultate ostvarene u obrazovno-vaspitnom radu i doprinos osvajanju mnogobrojnih nagrada na republičkim takmičenjima iz oblasti matematike i promovisanje grada Leskovca.

21.DR ŽIVOJINU B. PROKOPOVIĆU, profesoru u Ekonomskoj školi za rezultate ostvarene u obrazovno-vaspitnom radu i doprinos osvajanju mnogobrojnih nagrada na republičkim takmičenjima iz oblasti socijalnog preduzetništva i promovisanje grada Leskovca.

22.STEVICI JANKOVIĆU, master informatičaru, nastavniku uOŠ „Vožd Karađorđe“ za rezultate ostvarene u obrazovno-vaspitnom radu i doprinos osvajanju mnogobrojnih nagrada na državnim takmičenjima iz oblasti informatike i računarstva na Srpskoj informatičkoj olimpijadi i promovisanje grada Leskovca.

23.SLAVIŠI ĐORĐEVIĆU, akademiku, profesoru, doktoru matematike za rezultate i dostignuća ostvarene u oblasti matematike i promovisanje grada Leskovca u zemlji i inostaranstvu.

24.ALEKSANDRU STOJANOVIĆU, humanisti i donatoru za izuzetnu humanost, plemenitost, solidarnost, podizanje svesti o veri, tradiciji i doprinos lokalnoj zajednici grada Leskovca.

25.RADIŠI TRAJKOVIĆU, dobrovoljnom davaocu krvi za izuzetnu humanost i veliki doprinos lokalnoj zajednici u dobrovoljnom davanju krvi.

26.DR PREDRAGU ANDREJEVIĆU, doktoru medicine – opšte, urgentne i laparoskopske hirurgije za izuzetan doprinos i rezultate ostvarene u oblasti laparoskopske hirurgije, pomoć i promovisanje grada Leskovca u ovoj grani medicine.

Nagrade će se uručiti dobitnicima na svečanoj sednici Skupštine grada Leskovca povodom 11. oktobra – Praznika grada. Svečana sednica će se održati u četvrtak 11. oktobra 2018. godine u Narodnom pozorištu sa početkom u 12 sati.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

22 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mare
10.10.2018. 18:27

Ova medicinska skola li ima smer matematicari!? Pa šta je sa gimnazijom?

Душан Дојчиновић
10.10.2018. 18:38

Поштено.Било би преамбициозно да сврстам и себе међу лауреате.а и схизофрено.Шалио сам се.Има дана

Marija
10.10.2018. 20:04

Sramota!Dobile nagrade profesorke matematike koje ne znaju čak ni da rade crvene zadatke iz zbirke zadataka,a da ne pominjem takmičarske zadatke! Matematičari iz Medicinske škole! Od kada to? Pa onda nagrade za plivače! Čime su oni to zaslužili osim što su im roditelji plaćali časove plivanja,a oni dobijali nagrade na nekim njihovim plivačkim mitinzima!
Gde su učenici Gimnazije? Znate li vi uopšte koliko oni znaju? Pa ta deca ne mogu da se porede ni u čemu sa ovima iz Medicinske! Žalosno i tužno!

Za neupucene
10.10.2018. 22:25
Odgovor za  Marija

Tacno je. Ne mogu da se porede jer su ucenici Medicinske skole dva puta za redom prvaci iz matematike u Srbiji.

Aleks
10.10.2018. 23:06
Odgovor za  Marija

Zavrsila sam medicinsku skolu u Leskovcu, fakultet i postdiplomske studije društveno humanistickog usmerenja. Ucestvovala na Republickom takmičenju srednjih skola iz srpskog jezika, prva na regionalnom takmičenju. U ovoj skoli rade kvalitetni profesori i ima izuzetne dece. Oduvek. Kao i u drugim srednjim skolama.

Profesorka Ana
11.10.2018. 13:35
Odgovor za  Marija

Gospođo Marija, i profesorke Ljiljana i Suzana, i njihovi učenici koji su briljirali na takmičenju iz matematike – s punim pravom su dobili ovu nagradu. Ne razumem zašto težite da nečiji rad omalovažite kad im nagrada nije dodeljena „na lepe oči“, već zato što iza njih stoje trud i rezultati.
I ne znam čemu poređenje sa Gimnazijom? Čisto bih Vas podsetila da učenici sa najvećim brojem poena na prijemnom upisuju baš Medicinsku školu, to sigurno nešto govori…

konan
10.10.2018. 20:34

Ovi privatnici finansijeri Sns-a i mezimci izvrsne vlasti!Zasticeni od svega,kao beli medvedi!Selektivna primena,dno izvrsne vlasti!

Herceg
11.10.2018. 00:05
Odgovor za  konan

Sns su katastrofa u svakom pogledu.Ali,reci mi ti,Konane, kako to da je Demokratska stranka doživjela šizofreni zaokret
od lijevice do desnog centra?

Ivan Grozni
11.10.2018. 08:11
Odgovor za  Herceg

Odakle Vam to da je „konan“ politička ličnost, zar čovek ne sme biti svoj na svome i misliti svojom glavom, iskreno, ja takođe mislim da su ova preduzeća koja su dobila nagrade finansijeri vlasti u Leskovcu a nisam politički opredeljen.

Herceg
11.10.2018. 14:45
Odgovor za  Ivan Grozni

Jel to „Konan“ ne odgovara na pitanja bez advokata? 🙂

Za neupucene
10.10.2018. 22:31

Ima ovde ljudi ostrascenih,zluradih i nezadovoljnih samim sobom i celim svetom, koji od pakosti ne znaju sta ce, pa pljuju nasumice sve redom. Shvatite luzeri, prave vrednosti postoje u gradu, i hvala Bogu prepoznate su i nagradjene. Nema teorije zavere. Malo vise informacija vam ne bi skodilo, jer bi ste stekli siru sliku i ne bi ste pisali nebuloze.

Miki
10.10.2018. 22:51

Sramota!
Ucenici medicinske skole se ne usudjuju da se odmere sa ostalim srednjoskolcima na takmicenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete. Ja, kao profesor Tehnicke skole, znam da samo ucenici nase skolw i Gimnazije ucestvuju na tom „pravom“ takmicenju i osvajaju nagrade. Ali njih nigde nema da li to nema ko da ih kandiduje ili nisu iz te klase?
Svejedno, znajte da niste nagradili najbolje vec podibne.svaka cast nagradjenima!

Neznanje=nebuloza
11.10.2018. 07:22
Odgovor za  Miki

,,Prava“ i ,,kriva“ takmicenja? Da ne mislis mozda da su ucenici igrali zmurke, ili mozda ucestvovala na takmicenju Dundjerske zanatske zadruge? S tobom nesto nije u redu!

Hahahaha
11.10.2018. 07:28
Odgovor za  Miki

U predzadnjoj recenici konstatujes da nagradjeni nisu najbolji i ne zasluzuju nagrade. A u zadnjoj im cestitas? Ludilo u tvojoj glavi. Znas li ti sta hoces?

Професор
11.10.2018. 07:07

Ученике било које школе треба да предложи школа коју похађају. Неко је затајио са Гимназијом и гимназијалцима!

Mare
11.10.2018. 07:48

Predlažem da se otvore dva nova smera u Medicinskoj skoli: Medicinska sestra/tehnicar-matematičar i Protetičar-programer.

Pertackibot
11.10.2018. 14:47
Odgovor za  Mare

Da ih zaposle pa da ležeċe bolesnike propituju tablicu množenja.

Medicinska
11.10.2018. 17:05
Odgovor za  Mare

Mi smo spremni!

Milenko
11.10.2018. 07:48

Nema sale, ako ces da dobijes nagradu grada mora da budes naklonjen SNS. Sta si mislio da razmisljas svojom glavom, da ne verujes preCedniku a da dobijes nagradu ma sta uradio za svoj grad. Kao sto ni diploma sa svim desetkama vise ne igra ulogu pri zaposlenju ako nisi gospodin ili gospodjica clan. Nema zezanja, sve je lepo napravljeno da budemo na tankoj uzici, ako ne slusamo nema nista. Cestitam onima koji su zaista zasluzili nagradu a ostale treba da bude sramota, naravno kao i one koji su im te nagrade dali samo zato sto su lojalni stranci a manje su zasluzni od kolega koji nisu u ljubavi od strane vlasti.

Napas'
11.10.2018. 08:42

SAM odredio!

Lepi Brka
11.10.2018. 10:44

Vitko li je dobio nagradu u obliku šahte? ha ha ha, ljudi moji, pa je li ovo moguuće!

Vesna
11.10.2019. 19:34

U Medicinskoj skoli matematicari dobijaju nagrade a talentovane proteticare ponavljaju. Sramota I bruka. Ali to je nasa surova realnost.