Piroćanci dobili prvo klizalište na otvorenom

PIROT –  U okviru besplatne Božićne škole sportova večeras je otvoreno prvo  klizalište na otvorenom prostoru pored Sportske hale “Kej’’u Pirotu, koje izazvalo veliko interesovanje pirotskih školaraca.

Vrednost montiranja oprema na klizalištu koje će raditi naredna dva meseca je 1,5 milion dinara a novac je obezbedila lokalna samouparva.

Predsednik opštine Vladan Vasić je ocenio da Pirot ima jednu od najboljih sportskih infrastruktura.

“Ovim klizalištem smo dobili još jedan sadržaj, zaokružili jednu celinu i sa ponosom možemo da kažemo da je Pirot jedan sportski grad. Imamo najbolju sportsku infrastrukturu i nadam se da će tokom sledeće Božićne škole najmlađima biti dostupno i plivanje u zatvorenom bazenu koji se gradi”, kazao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević je rekao da su polaznici Božićne škole u sprovedenoj anketi najviše interesovanja pokazali za klizanje, te da će u okviru prekogranične saradnje Srbije i Bugarske konkurisati sa projektom da Pirot dobije stalno Klizalište

Klizalište će do 16 sati bti besplatno za sve učenike osnovnih u srednjih škola, a posle 16 sati će se naplaćivati ulaz od 50 dinara za sat klizanja. U cenu je uračunato i iznajmljivanje klizaljki.

Božićna skola sportova, koja je okupila oko tri hiljade učenika, otvorena je 4. i trajaće do do 14. januara.

(Kraj)