Pirot dobio novac za 3 projekta od Ministarstva privrede

Sa Ministarstvom privrede grad Pirot će zajedno finansirati tri projekta u ukupnoj vrednosti od oko 81 milion dinara, izjavio je danas gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Prvi projekat koji radimo zajedno sa opštinom Knjaževac je izrada generalnog plana za put od sela Mirkovci ka “Jabučkom ravništvu“. Učešće Ministarstva je oko 9,5 miliona dinara. To je nagoveštaj dobre saradnje. Sama činjenica da je Minstarstvo podržalo ovaj projekat nas raduje i ohrabruje da će vaj put biti izgradjen. Projekat smo zajedno sa opštinom Knjaževac podneli na konkursu Ministarstva za podsticaj projekata lokalnih samouprava”, rekao je danas Vasić.

Prema njegovim rečima,  drugi projekat koji će zajedno finansirati lokalna samouprava i Ministarstvo privrede je uredjenje dovorišta OŠ “Dušan Radović“.

“Vrednost je 37 miliona dinara, a učešće Ministarstva je oko 15 miliona dinara. Treći projekat je uredjenje parkovske površine donjeg grada srednjevekovne tvrdjave Kale. Vrednost je oko 35 miliona dnara a učešće Ministarstva je 14 miliona dinara”, istakao je Vasić.

Vasić je dodao da će grad Pirot konkurisati sa  novim projektima na konkursu Ministarstva.

Želimo da nastavimo izgradnju takozvane saobraćajnice 1 u industrijskoj zoni grada i povežemo sa budućim alternativnim putem Koridora 10. Konkurisaćemo i sa početkom uredjena nove industrijske zone “Strelište “ i uvodjenja struje. Potrebno je da se uradi put i vodovodna i kanalizaciona mreža u ovoj zoni”, rekao je Vasić.

Gradonačelnik je naglasio da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor novih direktora javnih preduzeža čiji je osnivač lokalna samouprava, najavivši da će biti nekih promena na čelu pojedinih javnih preduzeća.

Zoran Panić