Postanite Vikipedista iz Leskovca (VIDEO)

LESKOVAC – Na najvećoj internet enciklopediji „Vikipediji“, ubuduće će se naći veoma opširne informacije o Jablaničkom okrugu, njegovoj istoriji i znamenitim ličnostima iz našeg kraja.

Sve to zahvaljujući projektu koji je ova globalna internetmreža pokrenula sa Omladinskim klubom „Ančiki“ koji ima obavezu da u narednih nekoliko meseci puni stranice najnovijim podacima o Leskovcu i okolini.

„Omladinski klub Ančiki (OKAN) je zajedno sa medijskom kompanijom Vikimedija koja je i osnovala Vikipediju, započeo realizaciju projekta „Da bi budućnost znala ko smo, pođi slobodnim znanjem kroz prošlost“ u cilju širenja slobodnog znanja i bolje informisanosti o kulturnom nasleđu Jablaničkog okruga. Primarni  zadatak je Istraživanje i prikupljanje novih informacija o istorijskim ličnostima i znamenitostima Jablaničkog okruga, i objavljivanje istih informacija na Vikipediji”, objašnjava Slobodan Stojičić, direktor OKAN-a.

Ovo udruženje sada poziva sve mlade ljude iz Leskovca  okoline da učestvuju u njihovom velikom projektu “VIKI Jug”.

“Pod uslovom da žele da nauče šta je to slobodno znanje i kakav značaj ima Vikimedija u Srbiji, kako objaviti i ažurirati članak na Vikipediji, kako se piše i čemu služi blog”, ističe Stojičić.

Ukoliko vam sve ovo zvuči interesantno možete da se prijavite  za učešće preko e-mejla klub@okan.org.rs.

(Kraj) dum