Predstavnici Ambasade SAD će posetiti Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

Predstavnici američke ambasade posetiće u sredu, 12. jula, Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu, rekao je za Sputnjik Vjačeslav Vlasenko, kodirektor Centra. On je naveo da će doći dva službenika Ambasade SAD, ali ne i sam ambasador Kajl Skot, a prenosi Insajder.

Biće to prvi put da neko iz te ambasade dolazi u Centar, podseća Vlasenko, a na pitanje šta će im pokazati odgovara: „Sve“.

Biće to običan program, takvih je poseta kod nas mnogo, praktično svake nedelje neko dolazi. Nema ničeg posebnog, i ovo će biti obična radna poseta. Planiramo da im pokažemo čitav Centar. Naš centar je uvek otvoren za sve“, rekao je Vlasenko.

Na pitanje Sputnjika na čiju inicijativu će američke diplomate posetiti Centar,  Vlasenko objašnjava da se sa njima upoznao pre nekoliko meseci, na jednom prijemu u Beogradu.

Rekli smo im da je naš centar otvoren, da niko od Amerikanaca dosad nije bio i da, ako žele, mogu da dođu. I pre nešto više od mesec dana dobili smo molbu od njih da posete naš centar 12. jula. Rekli smo im — može, nema ograničenja“, navodi Vjačeslav Vlasenko.

U Nišu već pet godina radi Srpsko-ruski humanitarni centar, a status osoblja u njemu godinama nije rešen. Objekat je, prema zvaničnoj verziji, namenjen za obuku srpskih i ruskih spasilaca i pomoć stanovništvu, a prema kritičarima, špijunski centar, i tačka sporenja istočnih i zapadnih sila u Srbiji.

Izvor: Sputnjik