Provera svih kablova u operacionim salama, nakon što je pacijenktinja opečena

Klinički centar Niš zatražio je proveru ispravnosti svih kablova firme „Proksima“ u operacionim salama novog objekta KC nakon što je prilikom laporoskopske operacije žučne kese pacijentkinja zadobila opekotinu na nozi zbog neispravnog kabla, izjavio je danas pomoćnik generalnog direktora KC Niš Goran Stanojević.

On je podsetio da je tridesetrogodišnja pacijentkinja  11. aprila zadobila opekotinu drugog stepena, koja je zahvatila jedan do dva odsto ukupne površine tela.

„Pred sam kraj laporoskopske operacije došlo je do kontakta ogoljenog kabla sa kožom pacijentkinje što je izazvalo opekotinu. Pacijentkinji je opekotina odmah zbrinuta i ona je otpuštena kući“, rekao je Stanojević novinarima.

Stanojević dodaje da je pacijentkinja, uprkos nezgodi, otišla zadovoljna kući što je i napisala u knjizi utisaka.

 

Svi aparati sa kablovima firme „Proksima“ u operacionim salama zamenjeni su drugim aparatima, dok ne stignu rezultati naknadne provere.

Stanojević je istakao da je firma „Proksima“ izabrana za dobavljača na tenderu i da je prethodno dostavila sve neophodne dozvole i ateste.

„Istog dana kada se nezgoda dogodila obavili smo naknadnu kontrolu instalacija niskonaponske mreže i ustanovili da nisu u kvaru“, izjavio je Stanojević.

Objašnjava da se radi o događaju koji se ne može predvideti i koji se ranije dešavao i u KC Niš i u svim drugim ustanovama.

Stanojević je naglasio da se kontrole niskonaponske mreže obavljaju svakodnevno u svim operacionim salama.