Privrednici pozvali privrednike iz Izmira da ulažu u Pirot

Šestočlana privredna ekipa iz Pirota sastala se juče sa sa izvršnim direktorom Slobodne zone “Izbas” u Izmiru, Gurselom Bahcivancilarom i njegovim saradnicima s ciljem razmene iskustava, saopšteno je danas iz Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Privredna delegacija Pirota čine predsednik Ugovorne komore Pirot i izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, počasni konzul Srbije u Turskoj Metin Akdurak, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, vlasnik preduzeća D-Company Dragan Ćirić, direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov i pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot za marketing Aleksandar Simonović.

Slobodna zona “Izbas”-Izmir prostire se na površini od 1.620.000 metara kvadratnih, zapošljava više od 2.300 radnika i u njenom režimu posluju 172 kompanije.

Posle susreta sa rukovodstvom zone “Izbas”, privredna delegacija Pirota sastala se sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kocaogluom i njegovim saradnicima.

Delegacija je sa rukovodstvom Izmira razgovarala o mogućnostima da turski privrednici investiraju u Pirot i iskoriste pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske i pozvala gradonačelnika Kocauglua da poseti Pirot i Srbiju.

FOTO Komore Pirot